Minstrul Turismului Elena Udrea a declarat sambata ca ministerul pe care-l conduce va trimite reprezentanti in fata comisiei parlamentare de ancheta pentru a explica modul in care s-au cheltuit banii la institutia pe care o conduce. Ea spune ca decizia PSD de a sustine infiintarea comisiei alaturi de PNL nu o surprinde si ca totul face parte dintr-o strategie de precampanie, in care ministrii PD-L sunt tinte. "Am spus mai demult ca PSD si PNL vor infiinta categoric o comisie si pentru Ministerul Turismului. Azi PSD a votat infiintarea comisiei Vanghelie. Ministii PD-.L sunt tinte in aceasta precampanie. Nu am inteles exact ce vor sa verfice, atat timp cat suntem cel mai transparent minister. Absolut toate datele sunt prezentate pe site-ul Ministerului Turismului. Suntem dispusi sa trimitem reprezentantii ministerului in aceasta comisie pentru a le da lamuriri. Daca se doreste a fi lamurita cu bunacredinta, suntem la dispozitia acestei comisii" a mai spus ministrul
Tot sambata, la Mamaia, Ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat ca actuala coalitie "nu este cea mai fericita solutie" si ca nu vrea sa-si spuna parerea cat timp va mai functiona intelegerea dintre democrat-liberali si social-democrati.
Intrebata cum comenteaza declaratia lui Marian Vanghelie, care afirmase sambata, dupa BPN al PSD, ca nu se simte la putere, Udrea a raspuns: "Vanghelie este dintre cei care nu si-au dorit niciodata aceasta coalitie, sigur ea nu este cea mai fericita situatie. A fost obligatoriu sa incercam sa guvernam dupa rezultatul votului, asa cum s-a dat el in noiembrie 2008, asa a votat populatia, ne astepta o criza si s-a dovedit acum cat de profunda este aceasta criza. Din pacate, este exact intr-un an electoral si a fost greu sa poti sa mentii atentia PSD la problemele Guvernului atat timp cat inca de a doua zi de la semnarea protocolului domnul Geoana s-a situat in opozitie si in campanie electorala".
Udrea sustine ca aceasta coalitie a fost utila pentru Romania si ar fi in continuare daca nu ar urma o campanie electorala in care PSD are aceeasi miza cu PNL, anume infrangerea lui Traian Basescu.
"Aceasta coalitie ar fi o solutie care ar putea sa functioneze pentru economia romaneasca si pentru societatea romaneasca daca nu ar urma o campanie electorala in care PSD si PNL au aceeasi miza, sa piarda Traian Basescu", a explicat Udrea.
Ea sustine ca doar PD-L este partidul care guverneaza in acest moment, in timp ce PSD se comporta ca un partid de opozitie, dar care are acces la resursele puterii.
Intrebata cat va mai functiona aceasta coalitie, Udrea a raspuns: "Nu-mi cereti mie parerea. Daca era dupa mine, lucrurile stateau demult altfel".