Toti comentatorii s-au grabit sa ia in discutie doua dintre fumigenele Elenei Udrea, prima legata de succesorul lui Traian Basescu la Cotroceni si a doua despre daramarea zidului Parlamentului.
Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, sustine ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-ar sustine pe Sorin Oprescu pentru ca acesta sa devina candidatul social-democratilor la prezidentiale. "Sunt discutii in PSD ca domnul Ion Iliescu l-ar sustine pe domnul Sorin Oprescu pentru alegerile prezidentiale, sa iasa domnul Geoana din schema", a declarat Elena Udrea, la Realitatea TV. Udrea a adaugat ca Geoana ar putea pierde nominalizarea pentru alegerile prezidentiale din toamna in favoarea lui Oprescu, daca nu va fi suficient sustinut de presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si de liderul grupului deputatilor pesedisti Viorel Hrebenciuc. Elena Udrea mai argumenteaza ca este in interesul lui Oprescu sa-si anunte mai tarziu candidatura pentru Cotroceni, deoarece un anunt prematur ar atrage atentia opiniei publice asupra prestatiei sale ca Primar General, iar acest fapt nu i-ar fi favorabil. "Este un scenariu care mie mi se pare plauzibil si care circula prin PSD", a explicat Udrea.
Pe de alta parte, referitor la activitatea sa din Guvern, Udrea spune ca Ministerul Turismului se afla in discutii cu Camera Deputatilor pentru a darama zidul Palatului Parlamentului cu scopul de a transforma zona intr-una mai "prietenoasa pentru turisti". "Casa Poporului trebuie exploatata ca obiectiv turistic. Ne aflam in discutii cu presedintele Camerei Deputatilor pentru a transforma zona din jurul Casei Poporului intr-una mult mai prietenoasa pentru turisti prin daramarea zidului", a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Elena Udrea a mai afirmat ca fostul dictator Nicolae Ceausescu este o parte a istoriei nostre si trebuie exploatat, la fel si mitul lui Dracula. "Nu consider Dracula sau Ceausescu brand de tara. Exista, insa, un segment de turisti straini care vin in Romania pentru legenda lui Dracula si ei trebuie incurajati sa vina in continuare", a precizat Udrea.
Elena Udrea face parte de multa vreme din categoria zvonerilor si raspandacilor. De cele mai multe ori fumigenele lasnate de Udrea vind direct de la Traian Basescu. In cazul lui Oprescu la Cotroceni, tinta este cat se poate de transparenta: lovirea lui Mircea Geoana, de care Traian Basescu se teme ca l-ar putea inlocui in toamna la Cotroceni. Romanii au o vorba: de ce ti-e frica nu scapi. Urmeaza ca doamna Udrea sa ne spuna ce firma va demola zidul de la Palatul Parlamentului.