Elena Udrea (PD-L) s-a numarat printre ultimii parlamentari care au depus, marti, la Camera Deputatilor, documentele necesare pentru preluarea mandatului, ea declarand pentru Mediafax ca "este o persoana activa", care nu vrea sa iasa la pensie de la Parlament.
Udrea a spus ca, dupa prima zi de lucru a deputatilor, nu a putut sa-si faca "o idee concreta despre cat de activa este activitatea Parlamentului". "Eu sunt o persoana activa si sper sa am activitate. Nu mi-ar placea sa stau intr-o banca si sa treaca orele. Vreau sa particip activ la procesul legislativ. Am inteles ca niciodata n-au fost atatia parlamentari, cum au fost in prima zi si mi s-a spus ca vin cam jumatate. Nu am de gand sa ies la pensie din Parlament", a adaugat Elena Udrea.
Udrea a mai spus ca unul dintre obiectivele sale de deputat se refera la elaborarea unui proiect de lege astfel incat cetatenii sa poata revoca, prin referendum, mandatul unui parlamentar, asa cum se intampla in cazul presedintelui tarii si al primarilor. "Am sa discut si cu ceilalti colegi despre sustinerea unei legi privind reformarea Parlamentului, care se refera la responsabilizarea parlamentarului, in sensul in care cetatenii ar putea sa voteze la referendum revocarea mandatului de parlamentar, asa cum se face in cazul primarilor si al presedintelui Romaniei", a explicat Udrea.
Elena Udrea a depus la Camera Deputatilor declaratia de avere si celelalte documente necesare. Ea a facut mai multe poze pentru legitimatie si, dupa cinci minute, a ales, cu greu, una dintre acestea. "Toate sunt urate", a apreciat Udrea.