Ministrul Turismului, Elena Udrea, ii va lua locul lui Liviu Negoita. Functia Elenei Udrea este una de interimat, alegerile pentru sefia organizatiei urmand sa se desfasoare in 2011.
In urma cu cateva saptamani, Udrea cataloga aceasta varianta drept "un zvon".
Elena Udrea e din nou pe val. Ministrul Dezvoltarii, care se afla astazi si maine intr-o vizita oficiala in Ungaria, a preluat sefia interimara a Organizatiei Bucuresti a PDL, acolo unde il inlocuieste pe primarul sectorului 3, Liviu Negoita. Numirea sa nu ar trebui sa fie o surpriza, in conditiile in care mutarea fusese vehiculata cu ceva vreme in urma. Numai ca atunci, Udrea a negat: "E doar un zvon ca aa prelua sefia PDL Bucuresti", declara Elena Udrea, cu doar o luna in urma.
In favoarea Elenei Udrea s-au pronuntat zece dintre liderii PDL, in vreme ce trei au optat pentru Costica Canacheu, iar sase au fost anulate, a anuntat la finalul sedintei conducerii PDL, purtatorul de cuvant al partidului, Gheorghe Flutur. Flutur a precizat ca s-a luat aceasta decizie urmare a anuntului lui Liviu Negoita ca nu va candida la presedintia filialei Bucuresti a partidului.
Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, anunta recent ca va renunta la sefia interimara a organizatiei, ca nu are de gand sa candideze la functia de presedinte al acesteia si nici la Primaria Generala a Capitalei. "Nu voi candida la alegerile pentru conducerea PDL-Bucuresti, care se vor desfasura pe 6 iulie. Motivul este simplu: doresc sa vina o alta echipa. Nu voi candida la Primaria Capitalei. Acest lucru l-am spus inca din timpul primului meu mandat de primar al Sectorului 3. Eu sunt un om serios, nu-mi schimb deciziile", declara acesta.
In varsta de 37 de ani, Elena Udrea a avut o cariera fulminanta in politica. Asta, in mare masura, datorita apropierii de Traian Basescu. Propulsata in Consiliul General al Capitalei, pe listele PNL, Elena Udrea a fost numita, in 2005, sefa a Cancelariei Prezidentiale a lui Traian Basescu. A plecat acolo in urma unui scandal de presa legat de afacerile familiei.
In 2006, a fost aleasa secretar-executiv al PDL, iar in decembrie 2008 a castigat fara probleme un scaun de deputat uninominal intr-un colegiu din sectorul 6.
In aceeasi luna, a fost numita ministru al Turismului, in primul guvern Emil Boc, si pastrata si in actuala formula a Executivului, in scaunul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.