Agerpres informeaza ca presedintele organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, este de parere ca secretarul general al democrat liberalilor, Vasile Blaga, are sanse sa castige Primaria Capitalei, in opinia sa alti candidati viabili pentru functia de edil general putand fi Liviu Negoita, Anca Boagiu sau Cristian Preda.
Intr-o interviu acordat, marti, RFI, Elena Udrea a sustinut ca este o persoana realista, fara ambitii inutile si este putin probabil ca ea sa fie competitorul PDL pentru functia de primar general al Bucurestiului.
Capitala ar putea s-o castige Liviu Negoita, ar putea s-o castige Vasile Blaga. Dar eu cred ca, dupa 4 ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are sanse sa castige alegerile din 2012, a spus Elena Udrea.
Ea a sustinut ca Vasile Blaga a intrat in alegerile din 2008 cu o luna inainte de scrutin si i-a fost greu sa recupereze timpul, iar, la acel moment, a castigat demagogia in fata profesionalismului.
Elena Udrea considera ca pentru Primaria Capitalei ar putea candida si Anca Boagiu sau Cristian Preda, pentru ca nu este obligatoriu ca presedintele organizatiei PDL Bucuresti sa intre in aceasta competitie.
Nici nu exclud, dar eu sunt o persoana realista, nu am ambitii inutile. Vreau sa fac politica si sa ramana ceva in urma mea, de asta imi si place atat de mult ministerul, munca pe care o fac la acest minister. Deci, fara sa exclud din start aceasta posibilitate, pot sa spun ca e putin probabil ca eu sa fiu candidatul din 2012, a afirmat Udrea.
Liderul filialei democrat liberale de Bucuresti a reiterat ca nu este exclus ca PDL sa-si desemneze un candidat din afara partidului, din zona societatii civile sau din mediul de afaceri, daca are credibilitate in randul bucurestenilor si aceleasi convingeri ca democrat-liberalii.
Elena Udrea a mai spus ca discutia privind candidatul PDL pentru Primaria Capitalei este una extrem de complicata, dar care trebuie facuta in interiorul formatiunii in acest moment, intrucat alegerile locale vor avea loc peste doar un an si jumatate.