Reinscrierea Elenei Basescu in PD-L ar putea provoca pierderea mandatului de europarlamentar proaspat obtinut, a declarat luni secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea. Reprezentantul social-democrat a subliniat ca partidul sau nu va inainta o contestatie in acest sens chiar daca ar putea beneficia de respectivul mandat in urma redistribuirii.
"Daca Elena Basescu se inscrie in PD-L, se poate contesta mandatul domniei sale, care este candidat independent, in comisia de validare a Parlamentului European, care nu are nicio legatura cu influenta noastra. Nu suntem intr-o zona romaneasca in care sa putem sa facem tot felul de artificii", a declarat Zgonea.
Zgonea a tinut sa remrce ca, in cazul in care Elena Basescu si-ar pierde mandatul, locul liber in PE va fi redistribuit, iar PSD, fiind partidul cu al doilea rest de voturi primite pentru redistribuire, ar putea primi acest mandat.
Totusi, PSD nu va contesta mandatul Elenei Basescu din "respect pentru democratie". "Este un mandat romanesc si nu vrem sa rapim unui tanar, care l-a castigat, cum l-a castigat, dreptul de a fi membru in PE", a mai declarat Valeriu Zgonea. Liderul social-democrat a precizat ca reinscrierea Elenei Basescu in PDL inainte de validarea oficiala a mandatului arata ca voturile obtinute de aceasta "nu au fost voturi luate pe drept, ci prin turism electoral".