Inpolitics publica articolul 'Miracolul EBA: tufa in tara, geniu afara ', pe care il puteti citi in continuare.
'Desi in Romania are dificultati in a se exprima corect, macar, cand ajunge peste hotare Eena Basescu se da de trei ori peste cap si se tranforma in geniul Carpatilor. Bunaoara, ea a tinut nici mai mult, nici mai putin decat 5 cuvantari in primele doua zile de plenara a PE, in cadrul carora a atins problematici de maxima dificultate, printre care aplicarea acquis-ului Schengen in Romania si Bulgaria, agentiile de rating, pietele pentru instrumentele financiare derivate sau adoptarea Euro de catre Estonia.
Astfel, in cadrul dezbaterii de marti cu tema "Aplicarea dispozitiilor acquis-ului Schengen referitoare la Sistemul de Informatii Schengen in Republica Bulgaria si in Romania", desfasurata marti in sesiunea plenara de la Strasbourg, Elena Basescu a luat cuvantul pentru un minut, potrivit procedurii. Ea a sustinut ca MAI a realizat progrese importante, iar Romania este in grafic pentru intrarea in Spatiul Schengen in martie 2011.
EBA a mai dat de pamant, conform Mediafax, cu agentiile de rating, despre care a spus ca "nu au furnizat evaluari timpurii ale riscurilor de criza si au scazut ratingul pentru cateva state europene, agravand astfel criza", dar s-a racorit la capitolul "Oferta publica de valori mobiliare si armonizarea obligatiilor de transparenta (modificarea Directivelor 2003/71/CE si 2004/109/CE)", despre care a vorbit, de asemenea, in plen.
EBA a mai luat cuvantul in cadrul a doua dezbateri, cu tema "Pietele pentru instrumentele financiare derivate" de luni, Elena Basescu a spus ca "propunerile Comisiei cu privire la piata derivatelor vin sa diminueze riscul pe care aceste instrumente il reprezinta pentru economia europeana", dar si pe tema adoptarii de catre Estonia a monedei euro, incepand de la 1 ianuarie 2011.
Cu aceasta ocazie, Elena Basescu a dorit sa felicite Estonia pentru indeplinirea criteriilor de convergenta prin adoptarea de "politici prudente". Reamintim ca presa de la noi relata, inca de acum cateva luni, ca, la nivelul grupului eurodeputatilor PD-L exista o directiva de la centru ca toti timpii rezervati acestora pentru cuvantarile in plen sa fie oferiti fiicei presedintelui, pentru a se face remarcata pe plan european.
Deocamdata, surse de la Bruxelles afirma, pentru Inpolitics, ca EBA s-a remarcat, intr-adevar, dar numai gratie hainelor complet nepotrivite (fuste mini, tocuri gigant, bluze mulate, pantaloni stransi pe picior etc), extrem de provocatoare, pe care le poarta la sedinte, tinuta respectiva fiind specifica, la Bruxelles si Strasbourg, doar asistentelor de pe langa cabinetele demnitarilor europeni.'