Cu 206 voturi pentru, si cu 26 impotriva, sambata, Viorel Stanca a fost reinstalat in functia de presedinte al PD Salaj. Totusi, batalia cea mai interesanta se anunta intre prefectul de Salaj, Andrei Todea, si primarul de Zalau, Radu Capilnasiu, ambii candidand pentru fotoliul de presedinte executiv al organizatiei judetene a partidului. Insa, asa cum se asteptau organizatorii Conferintei Judetene Salaj a PD, Andrei Todea a obtinut 180 de voturi pentru, in timp ce spre Radu Capilnasiu s-au indreptat doar 45 dintre preferintele delegatilor democrati. In fine, Biroul Permanent Judetean Salaj al PD a fost completat cu un secretar general - Lucian Bode (212 voturi), precum si 10 vicepresedinti, printre care se regasesc primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Surcas, precum si edilul comunei Hida, Dorin Petrus.

Falca clantane din dinti
Un moment interesant al Conferintei Judetene a PD Salaj l-a reprezentat discursul secretarului general al partidului, Gheorghe Falca, democrat delegat de la centru pentru a superviza evenimentul, si care a atras atentia asupra situatiei determinata de eliminarea lui Radu Capilnasiu din orice structura decizionala a partidului: "Va rog sa nu uitati ca primarul municipiului Zalau nu trebuie sa fie un om pierdut de PD. Sincer, nu ma pot bucura ca Radu Capilnasiu nu face parte din aceasta structura".

Gardan, imbracat in haine de cioclu
Ulterior desfasurarii Conferintei democratilor salajeni, a avut loc si o conferinta de presa, in cadrul careia, asa cum a promis la un moment dat, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a facut cateva dezvaluiri din culisele luptei duse, de curand, in interiorul organizatiei. "Ce s-a intamplat cu Radu Capilnasiu? Din pacate, am asistat la o tendinta de confiscare a partidului de catre un grup de pedisti nemultumiti, in frunte cu Emanoil Gardan", spune Stanca. Tot el declara ca atitudinea lor ostila a aparut pe fondul refuzului presedintelui PD Salaj si a prefectului Andrei Todea de a-i apara fata de lege, in urma unor ilegalitati facute de acestia: "Astfel s-au hotarat sa ma termine pe mine. Insa, pe Radu Capilnasiu l-au folosit ca varf de lance. Cu toate ca am incercat sa discut problemele acestea cu el, atat eu, cat si colegii mei, nu am rezolvat nimic. Este clar ca Radu a pierdut din cauza lui Gardan". In acelasi timp, Stanca sustine ca va face tot posibilul sa-l "recupereze" pe Radu Capilnasiu, subliniind ca, din acel moment, orice razboi in PD Salaj s-a incheiat.
Contactat, Emanoil Gardan declara ca alegerile din PD nu par a fi tocmai concludente: "Viorel Stanca a castigat in mod necinstit. Din nefericire pentru el, alegerile nu arata adevarata vointa a majoritatii membrilor de partid. Numerotand toate buletinele de vot, Viorel Stanca a controlat, de fapt, fiecare vot in parte. In sfarsit, daca el ma acuza ca am incercat sa '', atunci nu pot decat sa-i transmit ca ''". Intrebat daca intentioneaza sa paraseasca PD, Gardan subliniaza ca, in afara de PCR, el nu a fost membru al unei alte formatiuni politice, si ca nu-i place ideea de a se transforma intr-un traseist politic. Totusi, Gardan nu exclude ipoteza de a alege un alt partid.

Sezon de vanatoare la Capilnasii
Nici bine nu s-a incheiat (cel putin la modul declarativ) armistitiul dintre aripa Viorel Stanca si cea a lui Radu Capilnasiu, ca presedintele PD Salaj mai arunca o ghiulea spre tabara adversa: "Primaria Zalau este condusa de aceeasi oameni pesedisti. Eu cred ca l-am scapat pe Radu Capilnasiu din mana, acesta fiind sub influenta consilierului sau, Cristian Curta, membru PSD". Astfel, pentru a demonstra ca nu se joaca de-a liderul prin PD, Stanca sustine ca, "de azi inainte, lunar, il vom invita pe primarul de Zalau atat in BPL, cat si in BPJ, pentru a ne spune cum isi respecta promisiunile din campania electorala".
De cealalta parte, Radu Capilnasiu ne declara ca se afla intr-o perioada in care, impreuna cu alti colegi, evalueaza situatia data de noile alegeri din PD Salaj: "Consider ca, prin '' primita din partea unor colegi din partid, nefiind ales in nici o structura de conducere, motivandu-se ca m-am ocupat mai mult de administratia orasului decat de PD, mi s-a retras sprijinul politic. In perioada imediat urmatoare, imi voi reevalua pozitia fata de PD Salaj".
Cat despre acuzatiile indreptate de Viorel Stanca spre Cristian Curta, consilierul lui Radu Capilnasiu precizeaza ca nu a facut si nici nu face parte din vreun partid politic: "Astfel de afirmatii imi intaresc convingerea ca atunci cand am hotarat sa stau departe de lumea politica, nu am gresit deloc". Mai mult, Curta tinteste intr-o anumita parte a presei locale, acuzand-o de lipsa de profesionalism: "Este de condamnat lipsa de profesionalism a unor oameni din presa locala, care publica informatii fara sa le verifice".