Constantin Gheorghe publica pe blog un comentariu intitulat "Unde e poporul?", pe care il puteti citi in continuare.
'Grupul independentilor creste viguros. A depasit deja UDMR, ca numar de parlamentari. Practic, tipii reprezinta vreo opt procente acum, si se vor mai strange. Este efectul pervers al "uninominalului", care a reformat clasa politica, de-a umplut-o definitiv de cacat!
Intr-un fel, ceea ce i se intampla PSD este pe deplin meritat. Pentru ca in delirul lui de putere, in perioada 2001-2004 a introdus in discutie doua subiecte: cota unica de impozitare si votul uninominal. Pe acesta din urma pentru ca se visa pe vecie la guvernare! Acum o ia pe coaja pe ambele subiecte.
Pulea Voda a vazut in votul uninominal instrumentul perfect de razbunare pentru faptul ca a fost suspendat de parlamentari: "Va dau pe mana poporului!" Si i-a dat!
In pizda ma-sii, pentru ca din toata povestea asta lipseste poporul! Ati auzit ca s-a dus vreun poporean sa-i bata obrazul vreunui fugar si sa-i spuna: "ba, boule, de asta te-am votat eu"? Poporul simte o profunda si temeinica durere in cur! Pentru ca nu are responsabilitatea votului. Prea putini sunt cei carora le pasa de ceea ce se intampla cu votul lor. Si vocea lor nu se aude. Imbecilii din presa sunt bucurosi ca au cu ce-si umple fituicile, fara sa se agite prea tare, cretinii din "societatea civila" tac malc, pentru ca stiu ca demersul lor n-a fost onest, atunci cand au sprijinit noul sistem de vot, iar poporul, cum spuneam, experimenteaza deliciile indiferentei iresponsabile.
Si uite asa am ajuns ca, pe banii nostri, o mana de derbedei sa-si bata joc de democratie. Am fost impotriva votului uninominal. Asa cum este el acum nu produce decat niste "super-primari". Care nu au nici banii primariilor, nici influenta primarilor. Ei sunt si mai dependenti decat "listacii", care aveau drept stapan doar partidul, si multiplu dependenti: de primarii si de presedintii de consilii judetene, de oamenii cu bani din spatele primarilor si presedintilor de consilii judetene, de cercurile infractionale, care fac munca murdara in campanii. Sunt dependenti de membrii guvernului, care, ca ordonatori de credite, pot da, sau taia banii pentru diverse investitii in circumscriptiile interesatilor. Si, evident, de umorile lui Pulea Voda, in cazul de fata.
De partide si de popor nu mai depind "onorabilii". Partidele sunt pe cale sa se descompuna, iar poporul nu exista. Asa ca putem merge linistiti la culcare. Mai devreme sau mai tarziu vom avea din nou Marea Adunare Nationala, iar Pulea Voda sceptru. In aplauzele poporului! O diferenta tot va fi: in loc de corale, gloria Iubitului Conducator va fi cantata de manelisti. Pentru popor asta e un progres. Inteleg insa ca e un progres si pentru Patapipi: "Uneori manelistii pronunta mai bine limba romana in unele din manelele lor, ma rog, nu sunt specialist in domeniu, decat o fac unii moderatori de emisiuni de divertisment."
Asta e: dati-i un cur poporului roman, ca de restul are grija el, cu elitele lui intelectuale in frunte!'