Georgeta Ionescu, noul secretar general al Camerei Deputatilor a declarat ieri, la prima intalnire cu presa, ca intretinerea si finalizarea Palatului Parlamentului genereaza foarte multe probleme. Ea a explicat ca una dintre problemele cu care se confrunta secretariatul general este faptul ca steagurile de pe cladire se rup foarte repede. Ionescu a spus ca numai in acest an s-au cheltuit "aproape 200 de milioane de lei pentru inlocuirea lor", deoarece "drapelele s-au schimbat de 16 ori". Totodata, unul dintre specialistii Camerei care se ocupa de aceasta problema a precizat ca din cauza vantului puternic si a umiditatii se creeaza "efectul de bici", prin care se sfasie materialul. In acest sens, secretarul general a spus ca se cauta solutii pentru ca un steag sa reziste mai mult de patru zile in conditiile atmosferice actuale si s-a lansat, mai in gluma, mai in serios, ipoteza achizitionarii unor steaguri aidoma celor care se pun pe Luna, care ar costa doar 60.000 de dolari.
Secretarul general al Camerei a mai spus ca prioritatile sale pentru acest an in ceea ce priveste cladirea Parlamentului, sunt reabilitarea teraselor, "care sunt intr-o stare deplorabila", a fatadelor, "care nu au fost niciodata corect intretinute", a scarilor si amenajarea subsolurilor.
In ceea ce priveste faimoasa piscina, Georgeta Ionescu a subliniat ca acesta este un obiectiv care "face parte din spatiile cedate Senatului" si la care nu s-a mai lucrat, dar a adaugat ca "este o nevoie reala" pentru cei 5.000 de oameni care lucreaza aici. Ea a mai adaugat, referitor la Clubul parlamentarilor si la gardul care va delimita Parlamentul de Catedrala Mantuirii Neamului, ca nu s-a luat o decizie finala pentru aceste obiective, dar ca exista cateva ipoteze de lucru.