Fostul inspector scolar general al ISJ Timis, Dumitru Tomoni, a fost suspendat din PNL pe o perioada de sase luni, din cauza unor "aprecieri" facute de acesta la adresa Biroului Permanent al PNL Timis. Decizia a fost luata de Comitetul Executiv Teritorial al filialei judetene a partidului, in sedinta de luni seara. Vicepresedintele PNL Timis, deputatul Viorel Oancea, a declarat ca hotararea a fost luata din cauza activitatii lui Tomoni, ca inspector si ca politician, dar si din cauza unor aprecieri facute de acesta la adresa Biroului Permanent al PNL Timis. Masura se inscrie in politica liberala, adoptata in decembrie, de sanctionare a celor care dau declaratii impotriva conducerii partidului.
Dumitru Tomoni a spus ca nu este surprins de decizia privind suspendarea sa si ca se astepta la acest lucru. "Ma astept la orice de la conducerea PNL Timis. Mi s-au dat unele comenzi in interesul lor personal (de catre reprezentanti ai conducerii filialei - n.r), insa pentru ca nu le-am dat curs mi s-a retras sprijinul politic. Conducerea, in bloc, nu mi-a dat nici o comanda", a precizat Tomoni. El a adaugat ca va ataca decizia privind suspendarea sa din PNL la Curtea de Onoare si Arbitraj a filialei.
Dumitru Tomoni a fost numit, la inceputul anului 2005, cu delegatie, inspector scolar general la ISJ Timis. In ianuarie acest an a fost numit, tot cu delegatie, noul inspector scolar general al ISJ Timis, Sandu Golcea, si el membru PNL.
In acelasi timp, vicepresedintele PNL Timis, Liviu Borha, care este si vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, a fost numit presedinte interimar al filialei judetene a partidului. (A.M.)