Editorul revistei Newsweek a afirmat ca presedintele american Barack Obama este "un fel de Dumnezeu" si ca "se situeaza undeva, deasupra tarii si a lumii". Evan Thomas a facut aceasta declaratie intr-un interviu pentru canalul american de televiziune MSNBC.Rugat sa compare perioada prezenta cu cea din timpul presedintiei lui Ronald Reagan, Thomas a spus ca "in 1984, noi eram baietii buni. In ultimii ani, nu a mai fost la fel. Obama are, cu adevarat, un obiectiv diferit. Suntem perceputi, prea des, ca baietii rai".
Ziaristul a spus ca "Reagan insemna totul despre America " in timp ce "Obama se afla deasupa acestui lucru. Nu suntem doar ingusti, sovinisti sau provinciali. Ne ridicam pentru ceva. Adica, in felul in care Obama se afla deasupra tarii, a lumii, el e un fel de Dumnezeu".
Newsweek este o revista americana ce apare saptamanal, infiinţata in anul 1933, cu un tiraj de 50.000 de exemplare. Dupa ce revista a fost cumparata de compania media The Washington Post in anul 1961. Newsweek a atins in momentul maxim de glorie un tiraj de 4 milioane de exemplare, articolele revistei acoperind stirile din intreaga lume.
Incepand din luna mai a acestui an, Newsweek apare sub un alt format, in incercarea de a atrage cititorii care migreaza intr-un numar tot mai ridicat spre presa online, dar si din cauza veniturilor scazute din publicitate.
Noul format al revistei se adreseza unui numar mai restrans de cititori, distributia fiind mai redusa, de la 2,6 milioane de exemplare, la 1,5 milioane, iar pretul abonamentelor mai mare. Primul numar al noului format a aparut intr-o editie speciala, tiparit pe hartie glossy (lucioasa), si a cuprins un interviu in exclusivitate cu presedintele american Barack Obama.