Noul Parlament al Tinerilor s-a intrunit in plen, luni, 25 mai, la Primaria Sectorului 2, pentru validarea membrilor si alegerea conducerii si a primarului elevilor.
Evenimentul s-a desfasurat in prezenta edilului Neculai Ontanu, din initiativa caruia a luat fiinta Parlamentul Tinerilor, care activeaza onorific, in mediul scolar.
"Cei 42 de tineri parlamentari, ce reprezinta interesele elevilor, sunt revelatia conducerii Primariei Sectorului 2, care a ramas placut surprinsa de modul de gandire elevat si mesajele electorale pertinente cu care acestia au castigat alegerile desfasurate de curand. Miza electorala a fost una foarte mare, ei fiind pentru urmatorii 2 ani interfata si liantul dintre autoritatile locale si generatia tanara", declara Neculai Ontanu, edilul sectorului 2.
Recent, 7.000 de elevi din 22 de licee ale sectorului 2 si-au ales noii membri ai Parlamentului Tinerilor. Cei 42 de tineri parlamentari, care s-au dovedit a fi cei mai buni, au castigat mandatul de 2 ani prin programe si platforme electorale pline de idei, cu care si-au convins colegii ca merita sa le acorde votul lor.
La fel ca si in cazul parlamentarilor adevarati, reali, programele tinerilor parlamentari onorifici prevad o serie de obiective ce urmeaza sa fie realizate in urmatorii 2 ani si care vor fi permanent in atentia primarului Neculai Ontanu, care a promis ca le va acorda tot sprijinul necesar pentru derularea lor.