Sefii Primariei din Urdari, Gorj, au obtinut aprobarea consilierilor locali pentru a transforma in dric o ambulanta primita ca ajutor in 2001 de la o asociatie din Germania.

Locuitorii comunei gorjene Urdari vor avea in curand la dispozitie un dric gratuit din partea primariei. Pentru a veni in intampinarea nevoilor cetatenilor, edilii au luat decizia de a transforma o ambulanta veche in car mortuar. Dupa cum au declarat sefii Primariei Urdari, masina respectiva statea de peste doi ani in fata sediului institutiei, nemaifiind folosita. Automobilul a fost donat in 2001 de o organizatie nonguvernamentala din Germania, care a venit cu ajutoare in comuna. Masina a fost inmatriculata si a fost folosita pentru transportul bolnavilor la spitalele din judet, in special la cel din orasul Rovinari, cel mai apropiat de comuna. Primarul din Urdari, Mihai Calota, a declarat insa ca masina nu a efectuat mai mult de 20 de interventii de cand a fost primita. Intrucat de doi ani ambulanta nu a mai fost folosita, edilul-sef impreuna cu subalternii sai i-au gasit alta intrebuintare.

Un dric era necesar...

Dupa cateva discutii cu localnicii, Mihai Calota a ajuns la concluzia ca ambulanta trebuie transformata in dric. Avand sustinerea majoritatii satenilor, edilul a dorit sa faca totul "ca la carte" pentru a nu-i putea fi contestata initiativa. Astfel, in urma cu aproape doua luni a prezentat in fata consiliului local un proiect de hotarare prin care ambulanta sa fie transformata in "car mortuar". Dricul respectiv va fi utilizat gratuit, insa numai pe raza comunei. De asemenea, fosta ambulanta nu va putea fi folosita decat pentru transportul celor decedati, nu si in alte scopuri. Primarul Mihai Calota a mentionat ca a rezolvat si problema conducatorului auto pentru dric. Acesta va fi soferul tractorului care transporta gunoiul in Urdari. Barbatul nu va fi platit insa suplimentar pentru serviciul efectuat.

Au votat 13 din 13

In ciuda unor opinii contrare, cum este cea a lui Florin Leuca, localnicul care considera ca era necesara o ambulanta, oamenii sunt multumiti ca primaria va fi dotata cu dric si nu vor mai fi nevoiti sa cheltuiasca bani in plus cu transportul, atunci cand isi vor duce mortii la cimitir: "Au votat pentru 13 consilieri din 13. Aceasta ambulanta nu prea a fost folosita, pentru ca Spitalul din Rovinari este foarte aproape si vin foarte usor ambulantele. De asemenea, mai avem o ambulanta la Exploatarea Miniera Cariere Rosia Pesteana, care are sediul la Urdari si intervine oricand. Am discutat cu oamenii din comuna si au fost multumiti. Sunt vremuri grele si orice ajutor este binevenit. Nu se va percepe nici o taxa pentru serviciul de transport efectuat de dric. Noi am luat aprobarea de la Registrul Auto Roman pentru a o transforma in dric. Practic, nu trebuie decat sa fie vopsita in negru", a declarat primarul Calota.