In ultima vreme spatiul verde reprezinta subiectul principal al partidelor cu specific ecologist din Galati. Si asta pentru ca atit reprezentantii locali ai Partidului Ecologist Roman, cit si cei de la Partidul Verde, sint bulversati de cei 30 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor invocati de primarul Dumitru Nicolae.

"Cind Agentia de Mediu ne spune clar faptul ca avem la dispozitie putin peste doi metri patrati de verdeata, nu inteleg de ce primarul Dumitru Nicolae inmulteste de 10-15 ori aceste cifre. Daca la nivel european media de spatiu verde pe care trebuie s-o aiba fiecare locuitor la dispozitie este de 26 de metri patrati, atunci inseamna ca noi deja trebuie sa ne oprim de-acum, putem chiar sa privatizam si Faleza, sa mai vindem niste parcuri, ca si asa avem prea mult spatiu verde", spune Ion Stefan.

Pe de alta parte Romeo Cindea, secretar in cadrul organizatiei municipale a Partidului Ecologist Roman, este de parere ca vinovati de suprafata mica de verdeata sint atit cei de la Administratia Domeniului Public, care nu s-ar mai ocupa de amenajarea spatiilor verzi, cit si edilul sef care nu ar face nimic in acest sens.