Ion Iliescu a declarat sambata, la Congresul PSD, ca exista pericolul pentru social-democrati sa nu mai aiba femei, afirmatie care a starnit rasul delegatilor, el explicand ca s-a referit la structurile de conducere, pentru care ar fi dorit patru vicepresedinti femei.
"Apoi, este iarasi pericolul sa nu mai avem femei", a spus, in finalul discursului sau, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, starnind rasete si aplauze in randul delegatilor PSD.
Presedintele de onoare al PSD a explicat, razand, ca afirmatia viza riscul ca partidul sa nu aiba femei in structurile de conducere.
"...Sa nu le avem reprezentate in structurile de partid", a spus Iliescu.
Liderul PSD a explicat ca el, personal, ar fi mers "pe culoare separate", pentru 8 vicepresedinti - "4 pentru femei, 4 barbati".
"Si aveam asigurata reprezentarea corecta. Dar astea sunt numai niste sugestii personale, nu stiu in ce masura le puteti adopta acum, dar la viitorul Statut trebuie sa venim cu corecturile necesare, alaturi de toti cei care pun sufletul ca acest partid sa nu slabeasca, sa creasca, sa se afirme ca forta politica esentiala in aceasta tara. Va multumesc", a conchis Ion Iliescu.
Discursul lui Ion Iliescu a fost ascultat cu cea mai mare atentie de catre delegatii social-democrati , care au stat chiar si in picioare pentru a-l asculta, unii dintre ei precizand din cand in cand, in functie de afirmatiile lui Iliescu: "E tare, domne‘".