Purtatorul de cuvint al Organizatiei Municipale a PSD Galati, George Cubasa, a precizat ca acel contract pregatit de Apa-Canal, care circula de mai multe saptamini prin municipiu nu are nici o baza legala



Un contract de furnizare de servicii ce poarta antetul societatii locale Apa-Canal a devenit subiect de disputa intre PSD si conducerea acestei societati. Purtatorul de cuvint al Organizatiei Municipale a PSD Galati, George Cubasa, care este si consilier al primarului pe probleme legate de functionarea asociatiilor de locatari/proprietari, sustine ca respectivul contract incalca o serie de prevederi legale care reglementeaza relatia comerciala intre cele doua parti semnatare ale contractului respectiv. Cubasa sustine ca in cadrul legal ce reglementeaza relatia comerciala dintre furnizorul de servicii de acest gen si populatie exista o serie de prevederi care obliga furnizorul sa nu depaseasca anumite limite, fapt ce, in opinia reprezentantului PSD, nu este respectat de Apa-Canal.

"Contractul-cadru stabileste clar ce trebuie si ce nu trebuie sa contina un astfel de contract. Acest contract este departe de ce prevede contractul-cadru”, sustine George Cubasa. El a tinut sa traga acest semnal de alarma pentru ca populatia sa nu fie pacalita si sa semneze astfel de contracte, mai ales ca, din spusele acestuia, multe persoane au semnat sub presiunea exercitata de functionarii de la Apa-Canal, acestia sustinind ca, daca nu vor semna contractele, li se va sista furnizarea apei calde. Mai mult, pretul apei trecut in acest contract este, potrivit spuselor lui George Cubasa, cel care va fi aprobat abia astazi, in sedinta Consiliului Local.



Ion Stefan sustine legalitatea contractului



Contactat telefonic, directorul societatii Apa-Canal, Ion Stefan, a precizat ca respectivul act este 100% legal. "Domnul Cubasa crede el ca acest contract nu respecta legea. Este 100% legal. Nu sintem obligati sa cerem avizul Consiliului Local. Vechile contracte erau pe Apaterm si era nevoie sa fie reinnoite, cu noua societate, Apa-Canal. Este conform Hotaririi 48/10.02.2005”, a precizat Ion Stefan. Acesta sustine si ca toate afirmatiile lui George Cubasa sint pure speculatii politice, fiind pregatit sa iasa oricind, in orice confruntare publica, alaturi de consilierul primarului. "Domnul Cubasa este in afara oricaror subiecte, asa cum a fost si cu multe altele”, a adaugat Ion Stefan.