Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a anuntat dupa sedinta BPN al PSD ca social-democratii il sustin si mentin sprijinul politic pentru Dan Nica. Duvaz a precizat ca asteapta ca premierul Emil Boc sa revina asupra deciziei de a-l remania.
Purtatorul de cuvant al PSD a precizat faptul ca "cine isi asuma un asemenea gest unilateral, de a schimba un ministru, a incalcat protocolul de colaborare pentru Guvern si isi asuma toate consecintele".
"PSD sustine si mentine sprijinul politic al lui Dan Nica. Emil Boc are 24 de ore sa revina asupra deciziei", a mai spus Duvaz.
Proaspatul demis de la sefia Ministerului de Interne, Dan Nica, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca atacul de astazi asupra sa si a PSD-ului arunca Romania intr-o criza politica fara precedent si a avertizat ca suprapunerea crizei politice peste criza economica ar putea avea efecte complexe.
"As dori sa va spun ca acest atac din cursul zilei de astazi - si va spun acest lucru in calitate de vicepremier al Guvernului Romaniei si de ministru de Interne - arunca Romania intr-o criza politica fara precedent, o criza politica extrem de periculoasa care suprapusa peste criza economica poate sa aibe efecte complexe si deosebit de periculoase asupra Romaniei", a spus Nica.
Fostul vicepremier a precizat, totodata, ca vinovati pentru aceasta situatie ar fi presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar si premierul Emnil Boc.
"Responsabilitatea declansarii acestei crize apartine presedintelui Romaniei, Traian Basescu si primului ministru, Emil Boc", a spus Nica.
De asemenea, Nica a precizat ca Ministerul pe care l-a condus si-a facut treaba si a precizat inca de la inceputul conferintei ca vorbeste in calitate de vicepremier al Guvernului Romaniei dar si in calitate de ministru de Interne.
As dori sa va spun ca ceea ce Ministerul de Interne a facut in mod natural: sa ia masurile necesare de prindere si sanctionare a celor care au incalcat legea electorala la alegerile pentru Parlamentul European. Din pacate sunt multi care inca se fac ca nu stiu cate persoane au fost trimise in judecata, cate persoane au dosare penale. Ministerul de Interne a mai deranjat si deranjeaza.