Dupa cum anuntam in numarul de ieri, Biroul Permanent National al Partidului Democrat- Liberal nu a validat conducerea desemnata sambata de Consiliul de Coordonare Judetean al organizatiei constantene. Prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a motivat decizia prin aceea ca in partid nu pot avea loc alegeri, potrivit statutului, pana in 2010. "Dansii au constituit un consiliu aparent regulamentar, care insa nu avea dreptul sa faca alegeri, potrivit protocolului de fuziune, care face parte integranta din statutul PD-L", a declarat Stolojan, desi noua conducere a fost doar aprobata in forma in care a fost propusa si nu aleasa. Astfel, presedintele organizatiei PD-L Constanta ramane Ion Popescu, in opinia BPN, disputele interne urmand a se rezolva "cu calm si cu grija", liderii partidului renuntand acum la atacurile impotriva membrilor nemultumiti. Pe de alta parte, BPN a amanat din nou luarea unei decizii transante in cazul deputatului Stelian Dutu, desi presedintele Emil Boc anunta cu o zi in urma ca va propune excluderea acestuia din partid. Theodor Stolojan a anuntat ca Dutu s-a autoexclus oricum din PD-L in momentul in care a vorbit despre posibilitatea de a candida ca independent.
Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat ieri ca la Constanta nu exista doua conduceri, ci una singura, cea creata in jurul lui Ion Popescu. Stolojan considera ca CCJ-ul nemultumitilor a fost doar aparent regulamentar, intrucat, desi a fost legal constituit prin obtinerea numarului de semnaturi necesare constituirii, a trecut la alegerea unei noi conduceri, desi statutul partidului interzice asa ceva. "Cei care au convocat acel consiliu de sambata ne-au trimis documentele si vor primi raspunsul de la Comisia nationala de etica, care va constata invalidarea alegerilor, potrivit protocolului de fuziune dintre cele doua partide", a spus liderul PD-L. Stolojan a spus ca activitatea filialei Constanta trebuie sa continue printr-un proces de coagulare a membrilor formatiunii si nu prin excluderi. Referindu-se la acuzatiile venite de la Constanta, conform carora conducerea centrala a PD-L este vinovata de esecul alegerilor locale din acest judet, Stolojan a spus ca, de fapt, cei care fac aceste acuzatii sunt vinovati. Totusi, liderul PD-L a recunoscut ca Elena Udrea si Valeriu Stoica, desemnati de conducerea centrala sa coordoneze activitatea filialei constantene a partidului au dezamagit, dar cei doi isi vor continua activitatea. "Mandatul nu se desfasoara conform asteptarilor, dar pentru asta suntem aici sa analizam, sa luam masurile care se impun", a declarat Stolojan.

Excluderea lui Dutu va fi analizata

Subiectul Dutu a ramas fara rezolvare si la acest BPN, in ciuda declaratiilor belicoase date de Emil Boc cu o zi inainte, cand a anuntat ca va propune excluderea din partid a deputatului constantean. Theodor Stolojan a nuantat insa amenintarile, precizand ca "Dutu s-a autoexclus din partid odata cu anuntarea candidaturii ca independent". "Avem hotararea Biroului Judetean al PD-L prin care s-a propus BPN excluderea lui Dutu, propunere pe care o vom analiza si o vom supune Consiliului National de Coordonare, singurul organ care potrivit statutului poate lua o asemenea hotarare in cazul unui deputat", a explicat Stolojan. Revenind la inceputul scandalului din PD-L Constanta, liderul formatiunii a dezvaluit ca Dutu s-a razgandit cu doar cateva zile inainte de depunerea candidaturilor pentru sefia Consiliului Judetean, renuntand apoi sa-l sustina pe Ion Popescu, desi initial tocmai el il propusese drept candidat al partidului. La randul sau, Emil Boc a declarat ca Dutu este principalul vinovat pentru criza existenta in PD-L Constanta, dar si persoana de legatura dintre anumiti membri de partid si Radu Mazare.