Eugen Durbaca a tinut ieri sa explice motivul pentru care a ramas fara presedinte si membri la filiala conservatoare de la Tecuci. Presedintele Organizatiei Judetene PC Galati a vrut sa faca acest lucru dupa ce joi conducerea locala a PNG a precizat ca toata organizatia pecista de la Tecuci, satula de ignoranta sefilor de la Galati, a parasit barca lui Durbaca.

Conform declaratiilor date de Eugen Durbaca, in urma unei decizii luate in urma cu doua saptamini de conducerea judeteana a PC, presedintele de la Tecuci, Iulian Tocu, si echipa sa au fost inlaturati din partid. Motivul a fost reprezentat de activitatea slaba inregistrata in ultimul an de filiala tecuceana. "Tin sa precizez ca nu au plecat din partid citeva sute de oameni, asa cum au declarat cei de la PNG, ci doar trei sau patru oameni. Printre acestia se afla si Tocu. Daca erau la Tecuci citeva sute de conservatori, nu mai dadeam afara pe nimeni. De fapt acolo nu aveam decit vreo 10-20 de membri", a declarat Eugen Durbaca.

Liderul conservatorilor galateni a mai spus ieri si ca rezultatele slabe inregistrate de partid la Tecuci au fost ascunse de consilierul judetean Valentina Nicolaev. Conservatoarea avea rolul de a monitoriza activitatea filialei PC de la Tecuci. "Cel care trebuia sa se ocupe de Tecuci mi-a ascuns ce se intimpla acolo. Mi-a spus ca totul merge bine si ca avem foarte multi membri. Pentru a ma convinge am fost si eu acolo si am descoperit contrariul. Din acest motiv am decis ca filiala de la Tecuci sa fie condusa de un birou interimar, iar atributiile Valentinei Nicolaev sa fie preluate de alte persoane", a mai spus Durbaca.