PC a cerut scaunul de prefect de Galati, dar a fost refuzat. In schimb presedintele conservatorilor, Eugen Durbaca, il va numi pe viitorul prefect de Braila.

Partidul Conservator a renuntat la ideea de a primi functia de prefect al judetului Galati. Anuntul a fost facut de presedintele formatiunii politice, Eugen Durbaca. Politicianul a marturisit ca a purtat o conversatie pe aceasta tema cu Dan Voiculescu, presedintele de la nivel central al PC. Acesta din urma i-a amintit lui Durbaca faptul ca, dupa alegerile generale, PC si Alianta au incheiat o intelegere conform careia conservatorii au primit sefia CJ, iar aliatii Prefectura. "Am cerut functia de prefect de Galati. Insa presedintele Dan Voiculescu mi-a spus ca in acest moment nu se poate ca PC sa aiba si functia de presedinte de CJ, si pe cea de prefect. In schimb Voiculescu mi-a cerut sa fac o propunere pentru Prefectura din Braila. In acest sens am avut o discutie cu presedintele PC Braila, Gheorghe Obreja. Acesta mi-a cerut functia, dar trebuie sa tinem cont de anumite conditii. Pentru ca cineva sa fie inalt functionar public trebuie sa detina un doctorat in stiinte juridice sau sa fi absolvit cursurile de prefect si sa fie, cel putin teoretic, independent politic. Daca voi considera ca nu pot recomanda pe nimeni din Braila, ii voi cere presedintelui sa numim pe cineva din alt judet", a declarat Eugen Durbaca.

PC nu are oameni pentru Guvern

Durbaca a mai aratat ieri ca vrea sa propuna pentru Prefectura din Braila un om foarte bun, pentru a nu-l dezamagi pe Voiculescu. Asta pentru ca, spune seful conservatorilor galateni, Durbaca nu s-a facut de rusine pina acum. Liderul PC a mai aratat si ca prefera sa nu trimita nici un om pe o functie guvernamentala daca nu crede ca acel om este pregatit pentru o misiune atit de importanta. "Eu ma bucur de increderea lui Voiculescu. Mi-a cerut un secretar de stat pentru economie si industrie, dar nu am facut propuneri, mi-a cerut secretar de stat pentru rezervele statului, dar nu am facut propuneri. Am refuzat pentru ca am considerat ca PC Galati nu are oameni care sa faca fata cu brio pe acele functii", a mai declarat Eugen Durbaca. NU este exclus ca in viitorul apropiat, noul prefect de Braila, sa fie numit din rindurile PC Galati, asta tinind cont si de faptul ca Eugen Durbaca a fost desemnat de Dan Voiculescu sa se ocupe de organizatia din orasul vecin.