Liberalii galateni au iesit ieri in public pentru a arata ca in Consiliul Judetean s-au aprobat trei hotariri ilegale. E vorba despre Studiul de fezabilitate pentru executia de poduri, podete si punti pietonale, Studiile de fezabilitate pentru executia lucrarilor de reabilitare si modernizare drumuri si strazi in judetul Galati si, in fine, proiectul referitor la aprobarea studiilor de fezabilitate aferente lucrarilor de executie a investitiilor propuse sa se realizeze in comunele din judetul Galati din credit bugetar si/sau credit bancar.

“Aceste hotariri sint ilegale si au fost aprobate si de presedintele CJ, Eugen Durbaca. Consiliul Judetului poate sa faca studii de fezabilitate numai pe proprietatea sa. Studiile trebuie platite de primariile direct interesate. CJ vrea sa faca un credit in valoare de 447 de miliarde de lei vechi in acest sens”, a declarat consilierul judetean liberal Costache Stan. “Studiile de fezabilitate se fac de catre primariile de comuna. Dupa ce a realizat studiul, si isi dau seama ca nu au bani, pot cere ajutorul Consiliului Judetului. Precizez ca noi nu criticam aceste hotariri pentru ca toate comunele vizate a fi ajutate au doar primari din PSD si PC”, a mai spus consilierul.

Eugen Durbaca a declarat ca aceste studii de fezabilitate trebuia sa fie aprobate pentru ca posibilitatile financiare ale comunitatilor locale sint modeste, ele neputind sustine astfel de cheltuieli. Pe de alta parte Eugen Durbaca sustine ca, dupa aprobarea studiilor de fezabilitate, in plenul CJ s-au putut demara si procedurile pentru semnarea parteneriatelor dintre CJ si comunitatile locale beneficiare ale acestor bani.