Municipiul Craiova are un nou primar al copiilor de la sfarsitul saptamanii trecute. Functia de edil-sef este ocupata acum de o eleva, Teona Goreci.
50 de mici consilieri si-au exprimat votul sambata, in Sala Mare a Primariei Craiova, pentru a desemna persoana care va ocupa functia de primar al copiilor, pentru urmatorii doi ani. Observatori la aceste alegeri au fost reprezentanti ai Asociatiei Master Forum si ai Asociatiei Pro Democratia.
La alegeri s-au inscris 15 candidati, dintre care s-au prezentat doar 13, doi renuntand din cauza unor probleme in familie. Dintre acestia, sase candidati au fost alesi pentru a merge in turul doi de scrutin. In final, pentru functia de primar al copiilor din Craiova a fost aleasa o fata, Teona Goreci, care, pentru o perioada de doi ani, va trebui sa rezolve problemele copiilor din Craiova.
"Nu eram sigura ca o sa castig, avand in vedere faptul ca aveam contracandidati foarte puternici. Diferenta a fost foarte mica, doar de cateva voturi. Acum, ca primar al copiilor din Craiova, voi putea pune in aplicare programul electoral pe care l-am propus si voi reusi asta cu ajutorul colegilor", a declarat Teona Goreci.
"Acesti copii au multe calitati, care de multe ori le lipsesc adultilor"
La alegerea primarului copiilor a fost prezent si edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon.
"Desi este o varsta extrem de periculoasa, este bine ca ei s-au indreptat spre administratie si ca doresc sa cunoasca mai bine aceste probleme. Noi ii ajutam sa inteleaga acest fenomen, explicandu-le ce inseamna legislatie administrativa si problemele cu care se confrunta un executiv. Dar i-am atentionat in ceea ce priveste copilaria, ca au o varsta frumoasa. Nu trebuie sa se maturizeze asa de repede si trebuie sa se bucure de viata", a declarat Antonie Solomon. Primarul "in varsta" al Craiova i-a dat si un sfat "colegei" sale: "Sa ma copieze pe mine, daca vrea sa fie un primar bun!".
Printre cei prezenti in sala, poate cuprinsi de nostalgia vremurilor trecute, s-au aflat si doi dintre fostii primari ai copiilor din Craiova.
"Acesti copii au multe calitati, care de multe ori le lipsesc adultilor, celor care iau cuvantul in consiliul local. Indemnul meu este sa-si dea seama ca au potential sa fie mult mai buni decat alesii Craiovei de acum", a tinut sa mentioneze Ionut Cimpeanu, fost primar al copiilor din Craiova, in urma cu doua mandate.