Senatorul Valcov Darius Bogdan a sustinut marti, 24 septembrie 2014, in plenul Senatului, o declaratie politica cu titlul: "Sa dam o sansa reparatiilor morale si materiale cat mai putem", pe care o puteti citi in continuare.

Am urmarit cu profund interes si satisfactie cum institutiile abilitate ale statului, cu ajutorul nemijlocit al mass media, au deconspirat doi dintre cei mai cruzi tortionari ai fostului regim stalinist, instaurat in Romania in anul 1945.
Imi face o deosebita placere sa salut promptitudinea cu care Ministerul Justitiei s-a sesizat in legatura cu aceste cazuri, a elaborat si a lansat in dezbatere publica "Proiectul de lege privind stabilirea platii unor despagubiri in sarcina persoanelor condamnate definitiv pentru savarsirea unor fapte impotriva unor persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurata la data de 6 martie 1945".
Vreau totodata sa anunt public ca ma voi ralia ca parlamentar oricarei alte initiative legislative care va viza condamnarea materiala sau morala a celor care, la adaposul regimului stalinist, au comis crime sau au facut nedreptati unor oameni nevinovati.
Ma voi alatura, de asemenea, tuturor initiativelor care vor urmari reparatii morale sau materiale celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist, instaurat la data de 6 martie 1945.
Vreau sa subliniez astazi, ca un fapt remarcabil, ca societatea noastra este inca vie si reactioneaza corect si legitim in fata acestor cazuri atroce, care ne-au umbrit istoria si au schimbat cursul firesc al destinelor unor oameni liberi si onesti.
Sper din tot sufletul ca procesul declansat in aceste zile, care este o pilda pentru generatiile prezente si viitoare, sa nu se impiedice in hatisul birocratic al unor institutii sau in calculele meschine ori lipsa de curaj a unor factori de decizie asa cum, din pacate, s-a intamplat dupa 1990 incoace in multe situatii.