Senatorul Ilie Sarbu, liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, a transmis urmatorul comunicat de presa: Liderii PDL calca in picioare spiritul Timisoarei.

Lunetisti pe acoperisul cladirilor, zeci de agenti si ofiteri in civil, cordoane de jandarmi, politisti, firme private de paza, garduri de protectie, autobuze pe post de baricada - acesta a fost decorul in care s-a desfasurat vizita liderilor nationali ai PDL la Timisoara.
La peste 20 de ani de la Revolutie, la comanda unui zelos militian care conduce Politia Municipala Timisoara, patru tineri si doua doamne in varsta au fost retinuti de Politie pentru ca au avut curajul sa-si strige nemultumirea fata de dezastrul social provocat de Guvernul Boc.
Desi mitingul organizat - cu aprobare de la Primaria Timisoarei - de sindicate a fost unul cat se poate de pasnic, teama reprezentantilor PDL de popor i-a determinat sa ordone masuri speciale de securitate. De ce a fost nevoie ca pe toate cladirile inalte din zona sa fie postati lunetisti? De ce au fost dislocati in teren zeci de ofiteri in civil, ca pe vremea dictatorului Ceausescu ? De cine se teme domnul Boc si camarila sa? De ce nu s-au respectat protocoalele de securitate si s-au aplicat masuri specifice vizitelor de grad O ? Sau a ajuns cumva Emil Boc sef al statului roman?
In calitate de senator de Timis, voi cere, in plenul Parlamentului, explicatii institutiilor implicate in organizarea evenimentului de la Timisoara. Nu e normal ca, intr-o perioada de austeritate severa, cand cetatenii sunt sufocati de efectele crizei - amplificate de incompetenta Guvernului Boc -, din bugetul public sa se cheltuie sume uriase de bani pentru ca liderii PDL sa se plimbe prin tara.