Dupa ce zilele trecute abia a aparut ideea infiintarii unui cartier chinezesc, Organizatia Judeteana a Partidului Liberal Democrat se exprima clar impotriva proiectului anuntat de primarul Dumitru Nicolae de a facilita crearea celei mai mari comunitati chinezesti din sud-estul Europei la Galati.

"Este de neacceptat ca investitorii chinezi sa beneficieze de facilitati de care nu beneficiaza firmele si investitorii locali. De asemenea PLD condamna modul inconstient in care primarul PSD, Dumitru Nicoale, pune in pericol locurile de munca ale galatenilor, facilitand accesul, pentru inceput, a 10.000 de chinezi pe piata fortei de munca din Galati", a precizat presedintele Organizatiei Judetene de Tineret a PLD, Radu Manea. Totodata reprezentantul PLD spune ca sustinerea de catre Dumitru Nicolae a unui asemenea proiect aberant ascunde incapacitatea primarului de a gestiona dezvoltarea Zonei Industriale. "Managementul falimentar al Primariei Galati a facut ca Zona Industriala sa fie doar o suprafata de pamant plina de buruieni, in loc de o zona activa care, prin taxe, impozite si investitii, sa contribuie la dezvoltarea comunitatii locale", a mai spus Manea.

De asemenea liberal-democratii galateni considera ca decizia lui Dumitru Nicolae de a sustine venirea a numerosi chinezi in oras este o eroare care va afecta vietile galatenilor.