Reprezentantii organizatiei "Salvati-l pe Labus" au cerut ajutorul conducerii Organizatiei Judetene a Partidului Verde pentru a fi sustinuti in demersul lor de a obtine aprobarea primarului Dumitru Nicolae pentru realizarea centrului de ecarisaj/padoc.

Mihaela Nedelcu, reprezentanta organizatiei "Salvati-l pe Labus", ii cere primarului sa-si tina promisiunile facute la 13 iunie privind darea in folosinta a padocului, mai ales ca reprezentantii acestei asociatii nu au posibilitatea sa intre acolo, accesul lor fiind restrictionat. Totodata Mihaela Nedelcu este nemultumita de conditiile in care sunt tratati cainii si de faptul ca personalul Ecosal care-i strange de pe strazi nu este avizat si pregatit pentru a desfasura o astfel de activitate, motiv pentru care cere demisia sefului Ecosal, Ion Ionescu, si a celor care conduc impreuna cu acesta societatea, pentru ca nu se ocupa asa cum trebuie de soarta cainilor comunitari din Galati. "Intrand acolo am avea foarte multe de spus, sunt foarte multe nereguli. De multe ori am dat mancare la catei si nimeni nu a comentat nimic, dar cum intru mi se cere avizul Sanepidului", a amintit Nedelcu.

Aceasta a spus ca asociatia vrea sa stie cum sunt ingrijite patrupedele, ce soarta au din momentul capturarii si pana la eutanasierea lor, daca acesta le este sfarsitul si de ce nu se respecta un anumit termen dupa capturare pentru a se vedea daca nu cumva animalul apartine de fapt cuiva si a fost pierdut.