Guvernul s-a reunit, duminica, pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la legile pentru care Executivul isi va asuma raspunderea.
"Vom analiza punctele de vedere depuse potrivit Constitutiei de membrii Parlamentului, iar amendamentele despre care vom considera ca se incadreaza in continutul legii sub aspectul respectarii principiilor cadrului macroeconomic, al prevederilor bugetare si al programului de guvernare pot fi avute in vedere, urmand ca ele sa fie integrate in forma finala asupra careia Guvernul isi va angaja marti raspunderea", a declarat premierul Emil Boc, la inceputul sedintei Executivului.
Premierul a convocat, sambata, la Palatul Victoria, liderii principalelor confederatii sindicale, pentru a discuta despre amendamentele depuse la Legea unica de salarizare in sistemul bugetar. Totodata, Boc le-a solicitat sindicalistilor sa renunte la greva generala programata pentru 5 octombrie. Executivul a acceptat, dupa aceste discutii cu sindicalistii, sa introduca in Legea unitara o prevedere care sa permita efectuarea de corectii la actul normativ pana in 30 iunie 2010.