Gandul: Marele Masturbator (Autor: Cristian Tudor Popescu, senior-editor)

Medicina inca nereformata de T. Basescu consemneaza existenta mai multor tipuri de onanisti. Unii au nevoie pentru a se excita si a ajunge la orgasm de poze sau de filme. Altii urmaresc femei prin parcuri si se masturbeaza privindu-le de la o distanta convenabila. Mai sunt si fetisistii, cei care folosesc, de pilda, chiloti sau ciorapi de dama pentru a se autosatisface.
Exista insa si ipsationisti fundamentalisti, talibani ai masturbarii. Ei nu au nevoie decat de privelistea propriului corp gol, propriilor organe genitale pentru a se monta. Acestei categorii ii apartine T. Basescu.
E un chin profesional pentru mine sa mai scriu despre individul Basescu. Orice faptura inzestrata cu ratiune de pe teritoriul acestei tari cred ca si-a putut dat seama, dupa 7 ani, cu cine are de-a face. Iar fanii care i-au mai ramas nu sunt accesabili pe calea ratiunii. O fac acum inca o data pentru ca mai e nevoie, cred, sa fie spus limpede un lucru.
Crearea scandalului Legii Sanatatii de catre T. Basescu nu are legatura cu Sanatatea. Cum nici scandalul Legii Educatiei nu s-a iscat pentru ca T. Basescu era deosebit de interesat de Educatie. Pe omul acesta nu-l intereseaza cu adevarat nici economia, nici societatea, nici istoria, nici chiar politica, desi s-a pronuntat cu vehementa in toate aceste domenii. Si nici in primul rand banii. Poate ca exista interese private pedeliste in spatele Legii Sanatatii, dar nu acestea sunt determinante pentru atitudinea hidoasa reafisata de T. Basescu in aceste zile.
Motorul principal al fiintei actualului presedinte este Puterea. T. Basescu se masturbeaza tot timpul in oglinda cu Puterea. A-si impune vointa, fara a tine seama de parerea nimanui, a calca in picioare oameni, indiferent cat de valorosi, care-i stau in cale, a ameninta, a insulta si a umili sunt exercitii care il fac sa juiseze. Putin ii pasa cat rau face Romaniei, atat pe plan intern, cat si extern. Nu e nicio deosebire intre atitudinea lui T. Basescu fata de Franta si Germania cand acestea s-au opus intrarii Romaniei in spatiul Schengen si modul in care s-a straduit sa-l desfiinteze pe dr. Raed Arafat.
Si reuseste sa-i masturbeze si pe altii. Cei care sunt atrasi de el, isi autosatisfac prin gesturile lui frustrarile mai mult sau mai putin constiente, dorinta mocnita de Putere. Cand T. Basescu a carait cinic si grotesc la televizor: "Cine pleaca? Ghici, ghicitoarea mea!", fiind vorba de alungarea de la locul sau a unuia dintre rarii profesionisti onesti din aparatul de stat romanesc, iubitorii de Basescu au icnit de extaz. Cand a raspuns presei sfidator si aberant, ca nu intereseaza ce-a discutat el cu razaretul vraci politic Ciuhodaru, bagat pe o usa si scos pe cealalta, cum nu intereseaza nici ce discuta cu nevasta sa, aceiasi au izbucnit fiecare in aplauze, chiar daca taman atunci faceau sex.
Ce n-au inteles iubitorii de Basescu e ca idolul lor nu da doi bani pe iubirea nimanui. Ceea ce-l face sa infloreasca, ca demn exponent al sectei securisto-comuniste, este teama, respectul ingrozit, teroarea pe care o poate starni.
T. Basescu este intruchiparea infioratoarei fraze a lui George Orwell: "The sole purpose of Power is Power" ( "Unicul scop al Puterii este Puterea").