Senatorul PSD de Olt, Rodica Stanoiu (foto), s-a exprimat ieri la Slatina in favoarea recunoasterii initiatorilor unor proiecte legislative ale dreptului de autor, ceea ce ar impiedica preluarea ideilor de catre alti parlamentari.
"Trebuie sa discutam serios despre acest aspect, deoarece se intampla adesea ca un parlamentar sa lucreze la un proiect si la scurt timp dupa ce l-a finalizat sa apara un altul asemanator, dar propus de parlamentari de la alt partid, de obicei facand parte din arcul guvernamental", a afirmat fostul ministru al Justitiei, care a exemplificat cu proiectul legislativ privind achizitiile publice, despre care a mentionat ca a fost initiat de social-democrati si ulterior preluat de un democrat.
In alta ordine de idei, Rodica Stanoiu a declarat, cu aceeasi ocazie, ca viitoarele alegeri parlamentare vor fi castigate de PSD chiar daca aceasta formatiune politica nu isi va rezolva problemele interne. "Cred ca lideri politici adevarati sunt putini, dar sunt in toate partidele si evident si in PSD foarte multi oameni de influenta, care nu fac politica, ci isi vad de treburile si de afacerile lor. Adevaratii baroni ai partidelor sunt acele persoane care stau in spate si iau deciziile legate de cine va ajunge pe liste, spre exemplu. Ei au devenit in timp puternici din punct de vedere economic, ei fac negocierile, jocurile de culise, dansul pe sarma", a mai mentionat Rodica Stanoiu.