Elisabeta Dragut va primi un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, dupa ce l-a surclasat pe colegul sau Costel Niculeanu, la concursul pentru ocuparea acestei functii. Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Dragut a obtinut media de concurs 9,65 (9,71 la proiectul managerial si 9,60 la proba scrisa), fata de media 7,81 obtinuta de contracandidatul sau (8,42 la proiect si 7,20 la scris). Conform regulamentului, candidatii trebuie sa obtina cel putin media 7 si cel putin nota 5 atat la proiectul managerial, cat si la proba scrisa.
Au mai promovat examenul de ocupare a unor functii de conducere: Otilia Chirita - pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt (7,82), Laura Mihaela Sarcina - Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu (7,74), Stefania Chelu - Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia (8,12) si Lavinia Mariana Ilie - Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Carbunesti (8,39).
La Parchetul din Vanju Mare, Camelia Antonela Dima (8,04) a surclasat-o pe Doina Tatomir (7,57). In rest, au mai candidat singuri, obtinand medii suficiente pentru a fi numiti in functii de conducere la Parchetele din zona Olteniei: Marian Sergiu Nitu - prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina (8,95), Eugen Madalin Stanciu - prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti (8,09), Cornelia Cirjeu - prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin (8,77), respectiv Carmen Sirboiu - prim-procuror adjunct la acelasi Parchet.