Remanierea Guvernului Tariceanu este practic imposibila in acest moment, iar acest lucru este evident si in afara votului "covarsitor" dat de liderii PNL in defavoarea acestei masuri. Presedintele PNL Constanta, deputatul George Dragomir ne-a declarat ca ar fi fost aproape imposibila remanierea Guvernului in conditiile in care peste cateva zile se intra in campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, iar bugetul pentru 2008 va intra in scurt timp in plenul Parlamentului. "Dupa aceea, in timp, totul este posibil", a precizat Dragomir, constient fiind de faptul ca politicul romanesc s-a dovedit mereu imprevizibil. Liderul liberal sustine ca subiectul remanierii ar fi mai degraba provocat artificial de catre mass media, pentru ca este de impact, acelasi lucru petrecandu-se si anul trecut, cam in aceeasi perioada. Intr-adevar, de cativa ani buni, lipsa subiectelor de senzatie pe politic a generat mereu in presa centrala aceeasi gaselnita galagioasa si lipsita de substanta: remanierea guvernamentala.
Prezenta unor nume mari din conducerea PNL pe lista celor care au solicitat remanierea Cabinetului Tariceanu a fost vazuta de deputatul George Dragomir ca o dovada a libertatii absolute de expresie la liberali. Cu toate acestea, subiectul pare a fi fost intr-adevar unul provocat artificial, daca tinem cont de scorul inregistrat ieri la Biroul Permanent Central, unde 16 lideri au votat impotriva remanierii, doar doi votand pentru, in timp ce trei s-au abtinut. Asta in conditiile in care Norica Nicolai, Crin Antonescu, Radu Stroe si multi lideri judeteni s-au exprimat anterior pentru schimbarea componentei Guvernului, curent de opinie care nu s-a mai regasit si in votul final. Norica Nicolai si Crin Antonescu au fost singurii care au votat in favoarea remanierii, in timp ce Ludovic Orban s-a abtinut, iar premierul Tariceanu a scapat deocamdata de grija reorganizarii Guvernului. "Noi nu am avut niciodata voturi de 100%, membrii PNL au avut dintotdeauna asigurata libertatea opiniei", a comentat George Dragomir votul de ieri. Deputatul constantean considera ca o astfel de remaniere ar fi complicat si mai mult lucrurile intr-o perioada in care trebuie votat in Parlament bugetul pe 2008, iar peste cateva zile se va intra in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Dragomir s-a aratat convins, in acest context, ca bugetul inaintat de liberali are foarte multe puncte in comun cu cel creionat de PSD, existand oricum posibilitatea ajustarilor in comisii, pentru ca e doar un proiect perfectibil, astfel incat are sanse foarte mari de a trece de Parlament.

Tariceanu: Scandalul Remes, o problema pentru PNL, dar care nu justifica remanierea

Revenind la caracterul artificial al problemei remanierii, acesta a fost sesizat si de premierul Tariceanu. "S-a trecut la un vot pentru ca problema remanierii sa nu mai genereze speculatii. A fost un vot covarsitor pentru a nu face o remaniere, care nu este considerata necesara", a declarat primul ministru. Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca scandalul Remes reprezinta o problema in acest moment pentru PNL dar ca "nu justifica remanierea, care se refera la ministri care nu sunt performanti, iar remanierea nu este solutia politica adecvata situatiei", a mai adaugat premierul. Primul ministru considera ca Romania se afla "intr-un grav deficit de democratie", prin modul in care s-a "facut justitie in cazul Remes". Tariceanu si-a reafirmat "toleranta zero la coruptie", dar a subliniat ca "justitia nu se poate face in Romania cum s-a facut cu Remes". Seful Executivului a facut referire si la comportamentul serviciilor secrete si ale procurorilor din Romania, care au ajuns sa vada in fiecare cetatean un "potential infractor", implicandu-se abuziv in vietile oamenilor.