Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca un numar foarte mare de sefi de deconcentrate s-au implicat in campania electorala pentru PDL, motiv pentru care acestia ar urma sa fie demisi in perioada urmatoare, fiind vizati si sefi de politie judeteana, informeaza mediafax.ro.
"Foarte multi sefi de institutii judetene deconcentrate sunt implicati in campania electorala, implicand de asemenea si institutiile pe care le conduc: in toate judetele toate inspectoratele de invatamant, in majoritatea judetelor directiile silvice - padurari, in toate judetele fara exceptie postasii, directiile judetene de posta, in destul de multe judete politia. Avem doua cazuri extrem se serioase si de grave la Dambovita si la Prahova unde conducerile judetene ale politiei sunt implicate efectiv in campania electorala", a spus Dragnea. El a detaliat precizand ca este vorba despre o filmare video cu o intrunire PDL la care ar fi luat parte sefi ai politiei judetene.
"Colegii nostri au chiar imagini filmate de la o intalnire a conducerii PDL cu sefii de deconcentrate PDL si cu conducerea politiei judetene respective (...) Toate informatiile astea vor ajunge la Ministerul de Interne", a explicat secretarul general al PSD, refuzand sa dea detalii despre judetul la care face referire.
In ceea ce priveste eventualele sanctiuni sau schimbari din functie, Dragnea a precizat ca se asteapta ca premierul Victor Ponta sa procedeze in consecinta, dupa videoconferinta organizata de conducerea PSD cu sefii de filiale judetene.
El a mentionat ca se folosesc masini de la institutiilor, resurse materiale si chiar in unele cazuri elevi sau afise aflate in institutii de invatamant.