Senatorul Florian Bodog a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata " Impotriva cinismului si minciunii", pe care o puteti citi in continuare.

In declaratia politica de astazi as dori sa va adresez un apel pentru a combate doua categorii de discurs politic ajunse foarte populare in aceasta perioada, dar care produc foarte mult rau in societatea romaneasca. Ma refer aici la discursurile cinice si cele vadit mincinoase.
Exista o categorie de asa-zisi politicieni de dreapta care propovaduiesc de ani de zile beneficiile politicilor de austeritate. Ei admit ca austeritatea face victime, dar ne promit ca suferinta va merita pe termen lung. De ce este gresita o astfel de abordare? Pentru ca ea sacrifica fiinte umane de dragul unor cifre abstracte. Ori, acest lucru este inacceptabil. Cei care fac politica si iau decizii o fac pentru a asigura o viata mai buna semenilor nostri, nu pentru a se incadra in niste indicatori artificiali dictati de organismele internationale finantatoare. Personal, consider ca austeritatea si-a aratat limpede limitele si riscurile, de aceea cred ca este nevoie sa repornim pe drumul cresterii prin masuri sanatoase, de stanga, care sa stimuleze economia si sa asigure, in acelasi timp, si echitatea sociala.
Si aici ma intorc spre cel de-al doilea tip de discurs care trebuie combatut de catre toti actorii politici responsabili si onesti. Este vorba despre discursurile belicoase, dar mincinoase ale unor colegi, care in mod voit si cu intentia de a manipula, aseaza semnul egalitatii intre masurile social-democrate de stanga si comunism. Cei care catalogheaza masurile Guvernului Ponta drept socialism si ne ameninta cu spectrul comunismului nu sunt decat niste oportunisti aflati intr-o cursa contra cronometru pentru a acumula simpatii si voturi politice. Am ajuns pana acolo incat, dupa trei ani de alianta cu PSD, PNL sa cosidere rusinoasa colaborarea cu noi, social-democratii. As dori sa-i intreb insa pe colegii liberali: cand ati mintit, atunci cand am constituit impreuna USL sau acum cand ne criticati ca vrem sa continuam proiectele incepute si pentru care romanii ne-au acordat increderea?
Este un stil de a face politica care, pe buna dreptate, starneste respingerea majoritatii romanilor. Este un tip de discurs care, as cum am spus in debutul declaratiei mele, face foarte mult rau societatii romanesti. Pentru alegerile europarlamentare din luna mai, sondajele de opinie si cercetarile sociologice anunta cea mai scazuta rata de participare electorala din istoria democratica a Romaniei. Doar circa o treime dintre romani sunt dispusi sa mearga la vot si sa-si manifeste un drept fundamental. Este o cifra ingrijoratoare si o problema care trebuie sa ne dea la toti de gandit, mai ales ca ea atinge foarte puternic legitimitatea oricarui demers politic. Oamenii s-au saturat de politicieni cinici si mincinosi si daca se va continua pe aceasta linie vom indeparta si mai mult romanii de dezbaterea politica. Acesta va fi efectul pervers pe care il vor obtine cei care astazi critica foarte des si foarte mult, dar care, in realitate, nu au in spate nicio realizare concreta!