Curentul : Deputata Raluca Surdu o plagiaza pe Udrea. Ea crede ca Anglia este condusa de un presedinte (Autor: Vasile Surcel)

Multa lume a fost convinsa ca niciodata nu va mai exista vreun politician care sa o egaleze pe Elena Udrea, cea care, prin toamna anului 2005, pe vremea cand era "blondina de la Cotroceni", a vorbit despre "Presedintele Norvegiei". Ei bine, "niciodata sa nu spui niciodata". De curand, o alta blonda, si ea reprezentant de vaza al menajeriei noastre politice, ne-a demonstrat, fara sa clipeasca, faptul ca ignoranta celor care ne conduc este, cu adevarat, incomensurabila. Iar daca, pe vremea in care isi dadea cu parerea despre "Presedintele Norvegiei", Elena Udrea era doar unul dintre consilierii aciuiati pe langa Palatul Cotroceni, cea care a incurcat acum" borcanele" este Raluca Surdu, deputat de Calarasi. La scurt timp dupa alegerea ei in inalta dregatorie de parlamentar, colegii au asigurat-o plini de gentilete ca "O sa fii cu mult mai tare decat Elena Udrea". Si chiar este cu mult mai tare. La fel de blonda si tot avocat de meserie, distinsa Raluca Surdu s-a dat in stamba, recent, cu ocazia vizitei oficiale pe care John Bercow, presedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie a facut-o in tara noastra pentru a le vorbi omologilor romani despre rolul Legislativului si despre democratie. Intrebata de jurnalisti cine este inaltul oaspete oficial, deputata Raluca Surdu a dat din colt in colt dupa care a baiguit: "Il avem oaspete, pe..., am uitat!" Mai bine se oprea aici si poate ca nimeni n-ar fi facut mare caz de faptul ca nu-si aminteste numele unui politician englez, fie el chiar si unul de rang inalt. Dar de, dorinta de afirmare e mare. Asa ca domnita s-a coborat adanc in haul mintii ei blonde, de unde a scos un raspuns halucinant: "A nu, pe presedintele Angliei." Doamna deputat, daca alegatorii matale, care-si petrec viata prin crasmele din Calarasi, ti-au zis ca Anglia este republica prezidentiala, sa stii ca te-au mintit.
Conform ziaristilor de la Libertatea, dupa ce a priceput, intr-un tarziu, ce gafa a comis, deputata a promis ca, data viitoare, cand alesii vor mai avea oaspeți, se va informa corect. Nici nu vrem sa ne gandim cam ce s-ar putea intampla daca, la o eventuala vizita a presedintelui Putin, distinsa liberala ne-ar anunta ca il avem oaspete pe Tarul Rusiei. Sau ca Hollande este regele Frantei. Ce-i drept, nici alti cativa dintre colegii deputati ai doamnei Surdu nu par a fi inteles cu ce ocazie au ajuns ei parlamentari si cum se face ca au ajuns acolo: unii dintre ei au confundat cele doua camere ale Parlamentului Regatului Unit, pe cea a Comunelor cu cea a Lorzilor, iar altii au ridicat din umeri si au recunoscut ca habar nu au cum il cheama pe oaspetele lor venit sa le vorbeasca despre democratie. Sau dupa cum zice un vechi proverb: "geaba vii, geaba te duci, geaba rupi la cei papuci".