Presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat, Mircea Geoana, a declarat ieri, la intoarcerea de la a 53-a editie a Micului Dejun National de Rugaciune, de la Washington, ca, in cadrul unor discutii cu membri ai Congresului american, Statele Unite ar fi interesate de deschiderea unor baze militare noi in Romania.
Mircea Geoana si-a exprimat convingerea ca administratia Bush va lua o decizie de amplasare de baze de tip nou in Romania si Bulgaria.
Geoana a sustinut ca, in cateva luni, Romania se va afla pe o pozitie eligibila in acest sens, urmand sa fie amplasate doua noi baze militare.
Una dintre acestea va fi la Babadag, un poligon de instructie a trupelor, iar cealalta la Constanta, unde se va deschide un subcomandament special. In cadrul discutiilor de la Washington, Mircea Geoana a sesizat interesul deosebit al SUA fata de alegerile parlamentare si prezidentiale din Republica Moldova.
El a precizat ca Romania trebuie sa se mobilizeze la randul sau pentru asigurarea organizarii de alegeri libere si corecte in Republica Moldova.