DeCeNews : Basescu, pe urmele lui Patriciu, via doctoratul lui Ponta (Autor: Val Valcu)

Mie mi s-a parut ca Patriciu a jucat la doua capete, in 2009. Adica a mers si cu Basescu si cu Geoana. Altfel nu-mi explic motivul pentru care a anuntat, cu o seara inainte, ca Basescu a lovit un copil. Daca ar fi castigat Geoana, Patriciu se dadea prooroc. Daca iesea Basescu, putea pretinde multumiri: prin anuntul facut la televizor a dezumflat scandalul. Deja campania lui Basescu se baza pe atacul la moguli, iar un mogul asociat filmuletului ii anula din start mare parte din efect.
In 2012, Basescu foloseste aceeasi tehnica, insistand pe un doctorat pe care Ponta l-ar fi dat cu Nastase. De opt ori in doua zile face referire la titlul lui Ponta, culminand cu acel "dottore", pe care l-am luat ca pe o amenintare din filmele cu mafioti, numai buna de speriat adversarul, cu o zi inainte de negocierile de la Cotroceni.
De data asta nu pot imagina un motiv rational pentru care Basescu ar fi vrut sa diminueze impactul unui scandal de plagiat vizandu-l pe Ponta. Doar orgoliul, care il presa sa anunte urbi et orbi ca el este cel care inca face jocurile.
Ce se va intampla, mai departe? Sa ne amintim ce s-a intamplat in cazul filmuletului. Publicul s-a polarizat dupa simpatii: cei care tineau cu Basescu au vazut doar pixeli albastri, ceilalti, un macel. In Justitie, Basescu a castigat 1 leu, de la Patriciu. Plus alegerile.
Ponta i-a spus, deja: Sa-ti fie rusine, Traian Basescu!