Istoricul Stejarel Olaru este de parere ca dosarul de Securitate al presedintelui Traian Basescu nu va fi vazut vreodata, nici macar dupa ce acesta nu va mai fi sef al statului. Pe de alta parte, vicepresedintele PD, deputatul Ioan Oltean, unul dintre apropiatii presedintelui, pretinde ca Basescu nu are dosar de securitate.

Aflat la Mamaia la ßcoala de vara a tinerilor liberali si intrebat despre un eventual dosar al presedintelui Traian Basescu, Stejarel Olaru a spus ca va trebui mai intai sa se afle ce fel de dosar a avut seful statului.
"Trebuie sa stim despre ce dosar este vorba. E vorba de un dosar de informator, e vorba de un dosar de ofiter acoperit al Securitatii? In cazul lui Basescu, inca nu stim precis care e situatia, desi au fost facute publice niste documente potrivit carora a fost recrutat ca informator in timpul studentiei", a mentionat Olaru.
Potrivit acestuia, va fi imposibil sa fie vazut vreodata dosarul presedintelui.
"Cazul Basescu este imposibil de analizat. Nu cred ca vom vedea vreodata un dosar pe care sa scrie "Traian Basescu", nici macar dupa ce nu va mai fi presedinte", a conchis Stejarel Olaru.
"Omul cel mai chinuit in tara asta"
In schimb, vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat ca presedintele Traian Basescu nu are nici un fel de dosar la securitate, fiind "omul cel mai chinuit in tara asta de catre PSD". "Traian a fost omul cel mai chinuit in tara asta de catre PSD. L-ar fi calcat cu trenul, cu tancul, cu vaporul daca ar fi putut. Nu au putut. Traian Basescu nu are dosar. Se chinuie degeaba toti cei care vor sa demonstreze acest lucru. Daca se va dovedi ca are, va suporta consecintele, a spus si el acest lucru", a declarat Ioan Oltean. El a refuzat sa intre in polemica cu Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti, care a afirmat ca, in cazul in care presedintele nu-si face public dosarul, PNL nu-l va mai sustine pentru un nou mandat in 2009.
"PD s-a angajat sa nu mai raspunda la nici un fel de atac care vine din partea partidelor de coalitie sau a partenerilor de alianta, lasandu-i sa creada cu convingere ca nu acestea sunt obiectivele si prioritatile noastre. PD ramane ferm pe pozitie ca prioritatile Aliantei si coalitiei sunt aderarea la Uniunea Europeana si punerea in pratica cat mai mult posibil a programului de guvernare. Orice fel de dialog in afara acestor prioritati, PD il va respinge si se va delimita de el", a afirmat Ioan Oltean.