Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvant al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), a anuntat ieri ca organigrama institutiei va fi extinsa cu 92 de posturi si ca se lucreaza la un sistem electronic care sa permita postarea pe siteul institutiei a dosarelor detinute de aceasta. "S-au aprobat inca 92 de posturi pentru a putea acoperi cresterea activitatii din ultima perioada. Cresterea posturilor se va face prin promovare sau recrutare", a explicat Cazimir Ionescu.
El a mai anuntat ca CNSAS intentioneaza sa puna dosarele pe siteul institutiei. "Se lucreaza la un sistem electronic, dosarele vor fi scanate si introduse pe site, se va lucra pe materialele scanate. Accesul va fi direct pe site. Parlamentul va hotari daca va avea acces oricine la informatii sau numai titularii de dosare.
Cazimir Ionescu este de parere ca acest lucru va restrange numarul solicitarilor de verificare venite catre CNSAS, astfel incat prezenta solicitantului in institutie sa se faca numai in cazul dosarelor dificile. (D.P.)