Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat sambata intr-o conferinta de presa sustinuta la Craiova, ca peste 350 de dosare depuse de primarii din tara, prin care se solicitau fonduri europene pentru amenajarea si infiintarea de parcuri sau spatii verzi, au fost gasite intre „chichineta si WC-ul de la etajul intai al ministerului“.
„Sesiunea din august 2008, pentru infiintarea si amenajarea de parcuri si zone verzi, nu s-a terminat si am sa va spun si de ce nu s-a terminat. Pentru ca toate cele 367 de dosare depuse le-am gasit acum doua saptamani intre chichineta si WC, la etajul intai, in minister. La un moment dat, am intrebat daca s-a terminat aplicatia si unde sunt dosarele. Nimeni nu stia. Le-am gasit. Acolo erau“, a declarat ministrul mediului, Nicolae Nemirschi.
Presedintele consiliului judetean, Ion Prioteasa, prezent la conferinta de presa, sustine ca primarii doljeni au solicitat finantari europene in cadrul programului amintit, fiind posibil ca intre dosarele gasite in minister sa fie si cele ale edililor din judet.
„Dintre dosarele care zaceau pe unde spuneti dumneavoastra, cu siguranta ca o buna parte din cele cu parcurile sunt ale noastre, pentru ca s-au dat cum s-au dat, pe culorile care erau la moda atunci“, a spus Prioteasa.