Demisia neasteptata atat din cadrul Biroului Permanet Judetean, cat si din partid, l-a facut pe Doru Resmerita sa iasa ieri in fata presei si sa dea cartile pe fata. Acesta si-a indreaptat degetul spre conducerea patidului, care, din diverse interese, a luat decizia de a-l inlatura de la conducerea Organizatiei Municipale desi membrii din Consiliul de Coordonare Local l-au ales ca presedinte.

"Conducerea partidului mi-a propus un targ"

Doru Resmerita a povestit ieri in detaliu situatia care l-a determinat sa renunte la partidul fata de care se simtea atat de atasat. "La o saptamana dupa alegerile locale, rezultat care a fost considerat bun, presedintele organizatiei locale, Cosmin Paun, si-a dat demisia iar Biroul Permanent Judetean mi-a dat mie mandatul ca presedinte interimar al organizatiei locale pentru a pregati alegerile generale. Ulterior am avut intalniri cu Biroul Permanent Local, am avut discutii cu ei pentru reorganizare si pregatirea organizatiei pentru alegerile generale din toamna. In final, am convocat un Consiliu de Coordonare Local, unde am analizat rezultatul din alegerile locale. Totodata am propus anumite aspecte privind organizarea structurii municipale pentru alegerile generale. Mie mi s-a parut corect - pentru ca eram nou in echipa de la municipiu, eu activand in partid mai mult in echipa de la judet - ca, daca tot am primit acel mandat din partea Biroului Permanent Judetean, sa solicit o validare a organizatiei locale pentru acel mandat. Eu inteleg ca daca vreau sa fac parte dintr-o echipa, trebuie sa fiu acceptat de acea echipa. Si pentru a preveni anumite tensiuni in structura organizatorica a municipiului, am dorit foarte mult sa fiu validat. Din cele aproximativ 258 de voturi, 230 au fost pentru si 18 impotriva. Tin sa precizez ca la acea sedinta a participat si conducerea actuala a Partidului Democrat Liberal, presedintele interimar si prim-vicepresedintii. Ceea ce m-a determinat sa renunt la functia din Biroul Permanent Judetean e din cauza a ceea ce s-a intamplat a doua zi. Conducerea partidului mi-a propus un targ. Un targ in sensul ca sa renunt la functia de presedinte al Organizatiei Municipale in schimbul unui colegiu. Mie mi s-a parut incorect fata de cei peste 258 de oameni care au participat la consiliul de coordonare local sa accept acel targ. Asta insemna ca, desi acei oameni mi-au dat un vot de incredere, eu acceptam un targ in favoarea mea. In aceste conditii am anuntat conducerea partidului ca daca lucrurile stau asa, sa aiba in vedere faptul ca eu imi voi da demisia si din biroul Permanent Judetean si din partid", a declarat Doru Resmerita. Acesta a mai adaugat: "Daca pentru demisia din Biroul Permanent Local poate nu am niciun regret, fata de demisia din PD-L poate am un regret pentru ca foarte multi membri m-au sustinut si m-au rugat sa nu-mi dau demisia".

"In politica trebuie sa fii cinic"

Este sfatul primit de Doru Resmerita de la unul dintre prim-vicepresedintii PD-L Galati. Desi nu a dat niciun nume, e clar ca acuzatiile sale se indreapta catre Mihai Capra.

"Unul dintre prim-vicepresedinti mi-a spus ca in politica trebuie sa fiu cinic. Cinismul era fata de membrii de partid. Eu stau si ma intreb: daca acea persoana, care nu are mai mult de doua saptamani de cand este membru in PD-L, isi poate permite sa fie cinic fata de activul de partid al Partidului Democrat Liberal - care de fapt sunt membri PD -, daca-si poate permite... Dar eu unul nu-mi puteam permite, ca am peste sase ani de cand sunt membru al Partidului Democrat si cunosc foarte multi dintre acei oameni. Ma intreb totodata: daca el isi poate permite sa fie cinic fata de acesti membri, cum va fi in campania electorala fata de electorat? Am sa urmaresc si eu foarte atent aceasta campanie, sa vad pana pe ce culmi va ajunge cinismul lui. Cinic a fost si momentul in care a propus pe lista Biroului Permanent Judetean un nume care nu facea deloc onoare PD-L-ului si cu care n-am nicio problema. Dar faptul ca domnul Alexandru Galiatatos este informator dovedit al Securitatii si a ajuns pe o lista a Biroului Permanent Judetean (bineinteles, ulterior fiind exclus de catre Biroul Permanent National) si faptul ca cineva a avut indrazneala sa-l puna pe acea lista, este un alt cinism al acelui personaj", a spus Resmerita.

"Nu eu am zis despre liderul partidului ca e naiv si ca partidul e in cadere libera dupa turul intai al alegerilor"

Doru Resmerita a declarat ca intre el si Marius Necula nu e o lupta, insa ii reproseaza acestuia ca trebuia sa fi discutat cu el in prealabil daca isi dorea atat de mult functia de presedinte la Municipala. "Nu este o lupta intre mine si Marius Necula. Eu am un singur lucru pe care i-l reprosez lui Marius: faptul ca, daca isi dorea atat de mult aceasta functie, pentru ca si el in fostul Birou Permanent Judetean a votat pentru mine sa fiu presedinte al Organizatiei Municipale, putea sa discute cu mine si sa spuna ce avantaje aduce partidului prezenta lui si atunci am fi gasit o situatie de compromis", a declarat Doru Resmerita.

acesta considera ca legaturile lui Marius Necula cu partidul de la care a "migrat", si anume PSD, este motivul pentru care membrii Partidului Democrat Liberal nu-l sustin pe Marius Necula. "Nu eu am fostul seful campaniei electorale din 2004 a PSD-ului, nu eu am fost vicepresedinte al PSD-ului, nu eu am facut afaceri cu Ilie Platica Vidovici, nu eu sunt cumatru cu presedintele organizatiei PSD Galati, nu eu am zis despre liderul partidului ca e naiv si ca partidul e in cadere libera dupa turul intai al alegerilor", a punctat Resmerita. Desigur, cu acest din urma aspect, referitor la atacurile lui Necula din perioada dintre cele doua tururi de scrutin, la adresa unor colegi de partid, Resmerita a intarit ceea ce deja se stia: pentru al doilea tur pentru Primarie, Lisinschi a fost sabotat din interiorul partidului. Pe de o parte au fost declaratiile lui Necula referitoare la partid si conducerea acestuia iar pe de alta parte a contat enorm afisarea sa alaturi de exponenti ai lumii interlope. Intrebat fiind daca membrii partidului aveau cunostinta de legaturile lui Marius Necula cu lumea interlopa, Doru Resmerita a raspuns ca nu era niciun secret pentru nimeni acest lucru: "Asa cum stiti dumneavoastra, stia si partidul". Acesta a adaugat insa ca persoanele dubioase alaturi de care s-a afisat Marius Necula nu sunt membre PD-L, lucru pe care Resmerita spune ca l-a verificat imediat dupa fuziunea dintre PD si PL-D. Oricum, era de notorietate faptul ca presedintele PL-D, Marius Necula, are relatii cu lumea interlopa. Intrebarea care se pune este: de ce l-au primit in noua structura, ba chiar i-au permis sa ocupe functii cheie in partid? Resmerita a evitat sa detalieze acest subiect.