Liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a anuntat sambata ca va candida la functia de presedinte al PSD la Congresul din 10 decembrie, urmand a-l infrunta pe Mircea Geoana, dupa ce in 2005 s-a "batut" cu Adrian Nastase pentru functia de presedinte executiv al partidului.

Oprescu a declarat la un post de televiziune ca va candida la functia de presedinte al PSD pentru ca s-a saturat "sa umble cu cercul pe margine". Oprescu a exclus o intelegere intre grupurile de influenta in PSD in favoarea sa, asa cum s-a intamplat la Congresul din 2005, la care Mircea Geoana a devenit presedinte, invingandu-l pe Ion Iliescu. Pe de alta parte, Oprescu a sugerat limpede ca, daca va candida la Congresul din 10 decembrie, aceasta candidatura "nu poate fi decat una", facand astfel trimitere la functia de presedinte al PSD.
Geoana accepta competitia
Liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca spera ca Oprescu sa isi anunte public candidatura la functia de presedinte al PSD in cadrul filialei PSD Bucuresti, pe care o si conduce. "Dar, sigur, pana la urma se pare ca este mai important la televizor", a spus el. Actualul lider al PSD a apreciat ca este benefic faptul ca in cursa a intrat si Oprescu, intrucat "o candidatura fara competitie ar fi fost un pas inapoi in ceea ce inseamna traditia democratica in PSD". Pe de alta parte, Geoana a tras si un semnal de alarma: "Sa nu ne divizam, sa ne strangem randurile, sa fim in contrast cu ceea ce se intampla acum in PNL, unde oamenii se despart", a spus el.
Iliescu nu mai vrea post de conducere
Pe de alta parte, senatorul PSD Ion Iliescu a apreciat, sambata, la Congresul TSD, ca nu este rau sa se inregistreze mai multe candidaturi la functia de presedinte al PSD, la alegerile care vor avea loc la Congresul extraordinar al formatiunii din 10 decembrie. Iliescu nu a dorit sa comenteze asupra sanselor pe care le-ar avea Oprescu in aceasta eventuala candidatura. "Nu stiu... Mi-e absolut indiferent asta", a spus el. Totodata, Iliescu a reiterat faptul ca, in cadrul alegerilor care vor avea loc pentru functiile de conducere centrale din partid la Congresul extraordinar din 10 decembrie, nu va candida pentru niciun post.
Iliescu a sugerat ca nu va accepta nicio eventuala propunere de a prelua o functie de presedinte de onoare, in eventualitatea infiintarii acesteia. "Nu asta este problema, nu vreau nimic", a spus el, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor.
Basescu, "antimodel pentru societate"
Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a indemnat pe tinerii social-democrati prezenti la Congresul TSD sa nu il ia pe presedintele Traian Basescu drept model politic, intrucat acesta promoveaza dezbinarea si scoate la iveala patimile oamenilor, nu spiritul de solidaritate. Geoana le-a spus tinerilor social-democrati ca Traian Basescu este "un antimodel pentru societate" si pentru tineri, intrucat in loc sa promoveze spiritul de solidaritate, scoate la iveala "patimile" din oameni. "Un lider adevarat are un program. (...) Un lider adevarat nu isi omoara cei mai buni prieteni. (...) Traian Basescu spune ca poti reusi in viata daca chiulesti de la scoala, Traian Basescu spune ca daca ai o blonda si un sprit esti lider autentic", a afirmat presedintele PSD.
Banicioiu, noul presedinte al TSD
Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a fost ales de catre delegatii la Congresul Tineretului Social-Democrat in functia de presedinte al acestei organizatii, iar Razvan Bobeanu este noul secretar general. Banicioiu a obtinut 444 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Claudiu Manda, a obtinut 377 de voturi, iar 56 dintre buletine au fost anulate. Cei doi au candidat la functia de presedinte al TSD in conditiile in care Victor Ponta, liderul in functie pana acum, a decis sa nu mai candideze pentru inca un mandat. El a implinit curand 33 de ani, iar Statutul TSD permite apartenenta la organizatie numai in limita a 35 de ani.