Liberalii considera ca nu ar fi deloc dificil pentru partid sa gaseasca un candidat pentru alegerile prezidentiale care se vor desfasura peste mai bine de doi ani. Primul nume rostit in acest sens este al actualului ministru de Externe, Adrian Cioroianu. Cel care a facut nominalizarea este Bogdan Olteanu. Olteanu devine si el un potential candidat, chiar cu mai multe sanse, de aceasta data in viziunea colegului Cristian Adomnitei.
Intrebat daca PNL are candidat pentru alegerile prezidentiale din 2009, Bogdan Olteanu a raspuns: "Sunt convins ca avem de unde. Daca vreti, va dau doar un singur exemplu, si, pentru ca ma aflu aici, in Oltenia, vi l-as da pe Cioroianu. Este un om puternic, este un om de mare cultura, este un om cu mare putere de convingere, este un liberal convins, este omul pe care eu l-as vota si acesta este doar un exemplu". Potrivit lui Olteanu, Cioroianu este vazut si de presedintele Traian Basescu drept un potential adversar, motiv pentru care seful statului reactioneaza fata de ministrul de la Externe asa cum a reactionat si in cazul Monei Musca.
"De cum a ajuns Mona Musca numarul doi in sondaje si a spus "Domnule Basescu, daca as fi barbat, ati fi incurcat-o cu mine", i-a si aparut dosarul care statuse 15 ani ascuns. Pare insa ca si la domnul Cioroianu a aparut o problema. La o sedinta de fotografie ar fi trebuit ca Cioroianu sa-i propuna Condoleezzei Rice sa facem un tratat. Dupa parerea mea, ministrul de Externe s-a prezentat foarte bine si a avut o intalnire foarte buna cu Condoleezza Rice. In timpul unei sedinte de fotografii se zambeste. El trebuia sa stea sa zambeasca si eventual sa-i spuna da sau nu la intrebarea "Ce mai faceti ?", "Faceti bine?" "Va multumesc, dumneavoastra?" Cam asa functioneaza. Asa s-a intamplat si acolo", a afirmat Bogdan Olteanu. Presedintele Camerei Deputatilor a sustinut ca Adrian Cioroianu va reusi sa convinga ca este un ministru de Externe bun.

E bun Cioroianu, dar mai bun e Olteanu

Un alt liberal, Cristian Adomnitei, considera ca varianta candidaturii lui Cioroianu este corecta, dar ca ar exista una si mai potrivita: candidatura lui Olteanu. "Nu pot decat sa apreciez pozitia lui Bogdan Olteanu, desi, personal cred ca actualul presedinte al Camerei Deputatilor este mai bun si mai potrivit pentru aceasta functie decat Cioroianu", a spus Adomnitei. El a mai tinut sa arate ca promovarea tinerilor in functii de conducere in politica centrala a Romaniei atesta faptul ca PNL demonstreaza, astfel, ca nu este doar adeptul unor declaratii politice menite sa atraga capital electoral, ci isi pune in practica ideologia.