In plina campanie electorala, primarul comunei Mastacani, Ivan Costica, fost conservator, actual democrat-liberal, a iesit in fata opiniei publice pentru a spune motivele ce l-au determinat sa paraseasca barca conservatoare si sa se ralieze democrat-liberalilor. Acelasi lucru l-a facut si fostul director executiv al Directiei Judetene pentru Protectia Copilului, Mirel Hagiu, fost conservator, actual liber de conotatii politice, dar care si-a spus oful sub sigla Partidului Democrat Liberal

Fost director nemultumit

Mirel Hagiu este nemultumit de faptul ca, atata vreme cat a fost director executiv si avea in subordine 650 de asistenti maternali, banii dati de CJ pentru Protectia Copilului nu ajungeau, fiind folositi cu precadere pentru amenajari, constructii si alte lucruri de care copiii ar beneficia mai mult indirect si nu le-ar fi foarte utile.

"Eu nu pot sa vorbesc despre justetea cu care se cheltuie banii la Protectia Copilului pentru ca exista institutii ale statului, cum e Curtea de Conturi, care au posibilitatea sa faca aceste verificari. Sunt aici ca sa vorbim despre directia in care merg banii pentru ca s-ar parea ca in continuare Directia pentru Protectia Copilului a avut un buget important, totusi acesti bani se duc in continuare in amenajarea centrelor, amenajarea spatiilor din jurul centrelor, lucru de care copiii beneficiaza indirect", a spus Mirel Hagiu

Primarul din Mastacani s-a intors la "vatra"

Dupa o perioada destul de scurta in randul conservatorilor, dupa ce a petrecut cativa ani buni in cadrul fostului Partid Democrat, primarul de la Mastacani, Ivan Costica, s-a intors la democrat-liberali cu o falca-n cer si una in pamant. El spune ca, din intamplare, pe cand era conservator, s-a intalnit cu niste fosti colegi democrati, Eugen Durbaca s-ar fi suparat atunci pe el si ar fi inceput sa-i taie din fondurile alocate pentru comuna. Din pacate nici cele spuse de primarul din Mastacani, nice cele invocate de fostul director executiv al Protectiei Copilului, nu au putut fi contracarate de Eugen Durbaca, acesta nefiind de gasit in momentul in care l-am contactat telefonic.

Oricum ar sta lucrurile, seful conservatorilor galateni va iesi sigur in fata in cursul zilelor urmatoare cu chestiuni care vor clarifica situatia. Vom reveni cu amanunte in acest sens.