Doi reprezentanti ai PD-L din Comisia pentru Invatamant a Camerei Deputatilor, Doinita Chircu si Catalin Croitoru au declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca cer primului ministru Emil Boc o ancheta serioasa a ministrului Invatamantului, Ecaterina Andronescu.
"Solicitam premierului Emil Boc sa faca o ancheta in cazul doamnei ministru Ecaterina Andronescu si sa ia masurile necesare pentru a salva scoala romaneasca", au declarat reprezentantii PD-L.
Catalin Croitoru sustine ca la ora actuala in invatamant exista peste 13.000 de profesori necalificati si ca masura ministrului Andronescu ar destabiliza ordinea statului de drept.
Totodata, el a adaugat ca recent s-au organizat examene pentru ocuparea posturilor din invatamant, iar aceasta masura ar face practic inutil acest concurs, conducand astfel la risipirea banilor publici. Croitoru mai sustine ca nu este normal ca un ministru sa declare in mass media ca diplomele de la "Spiru Haret" sunt ilegale, pentru ca asta conduce la dereglarea sistemului. El a sustinut ca unii colegi "i-au marturisit ca la examenele de titularizare organizate de ministerul Invatamantului in acest an, concurentii care aveau diplome emise de Spiru Haret au fost scosi din sala cu forta de catre jandarmi, din ordinul ministrului Ecaterina Andronescu".
Tot Croitoru mai mentioneaza ca "prin scandalul Spiru Haret, doamna Andronescu doreste discreditarea universitatilor private, in favoarea facultatilor cu taxa de stat".