Doi plopi batrani ameninta la fiecare rafala de vant sa cada peste blocurile din apropiere, desi locatarii din zona au cerut de cel putin doi ani sa fie taiati. Ultima cerere a fost depusa in urma cu cateva zile, dar oamenii au ajuns sa se teama si de cea mai mica adiere de vant. Cei doi copaci sunt situati in cartierul Carpati, in imediata vecinatate a caminului cu program prelungit din Dimitrov, unde zilnic ies in curte zeci de copii. "Am crezut ca ii va rupe vantul de la sfarsitul saptamanii trecute. Ne temem pentru noi, dar si pentru cei care trec pe strada. Pomii sunt foarte inalti si risca sa fie smulsi din radacini, iar pe aici trec zilnic copiii de la gradinita", a spus o locatara din cartierul Carpati. "Am investit zeci de milioane de lei in acoperis si acum acesti pomi pot sa cada oricand peste bloc. Eu personal am depus cerere acum doi ani si am primit si o adeverinta, iar acum cateva zile si alta vecina a depus o cerere. Acesti pomi sunt un real pericol", a spus alt locatar din zona.
Autoritatile locale nu stiau de existenta acestor copaci, desi sustin ca au avut o campanie de identificare a copacilor batrani din municipiul Petrosani, insa promit ca vor remedia situatia. "Zilnic primim solicitari de acest gen, dar nu vom putea taia orice pom numai pentru o simpla cerere. Vom verifica situatia si, daca se justifica, vom taia pomii", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Vantul si furtuna s-au facut simtite mai ales in acest an, iar pe timpul sezonului rece oamenii care locuiesc in acest cartier spun ca au trait un adevarat cosmar de fiecare data cand rafalele de vant miscau din radacini copacii.