Puterea face dezvaluiri fulminante: Cutremur pe scena politica. Dovada ca Mircea Geoana isi face partid.
Ziarul "Puterea" va prezinta documentul-dovada ca Mircea Geoana a planuit sa-si faca un nou partid. Presedintele Senatului si apropiatii sai s-au intalnit in urma cu doua saptamani, la hotel Ramada pentru a discuta despre acest proiect politic, iar in cadrul reuniunii s-au impartit formulare pentru racolarea de membri. Acesta este motivul pentru care fostul presedinte al PSD este amenintat cu excluderea din partid de Victor Ponta si Liviu Dragnea.
Mircea Geoana a fost acuzat de conducerea PSD ca vrea sa rupa partidul si ca detaliile acestui plan au fost discutate la intalnirea avuta la hotel Ramada cu simpatizantii sai. "Puterea" va prezinta in exclusivitate documentul impartit la aceasta reuniune, pe baza caruia urma sa se faca o baza de date pentru viitorul partid al lui Geoana. "Formularul" are zece pagini si explica fiecarui "pucist" ce are de facut. Misiunea fiecarui simpatizant era sa se intoarca in judetul sau si sa racoleze membri, plecand de la aceasta schema prezentata la hotel Ramada.

Misiunea apostolilor explicata pe 10 pagini

In primul rand, trebuiau identificati liderii de opinie care sa aiba mesaje pe domenii precum sanatate, educatie, cultura, sport si agricultura. De asemenea, nu erau ignorate cadrele militare, cei din mediul de afaceri, societatea civila, pensionarii si mass-media. Pentru fiecare trebuia trecut in formular numele, prenumele, functia, telefonul, e-mailul si nivelul de abordare politica.
Se trecea la urmatorul nivel pentru atragerea celor nemultumiti din PSD, PNL si PNL. Pentru acestia trebuiau gasite "influentele la care raspund". Automat, erau luati in baza de date cu nume, prenume, functie, telefon, e-mail.
Armata lui Geoana avea misiunea sa radiografieze fiecare judet si sa anunte cine conduce fiecare organizatie judeteana, secretar general de judet, presedinte de municipiu, secretar de municipiu. De asemenea, ce parlamentari are fiecare partid si care au fost procentele obtinute la algerile din 2008 si 2009. Nu erau uitati nici fostii parlamentari, presedinti de CJ sau primari. Si acestia intrau in baza de date.
Dovada ca viitorul partid al lui Geoana trebuia pregatit pentru alegerile locale din 2012 se observa din pagina sapte a documentului. Trebuiau identificati candidatii pentru Consiliile Judetene, pentru Primarii, Consiliile Locale si judetene. De asemenea, era urmarit calendarul actiunilor importante din 2011. Acestea erau impartite in sase categorii: politice, administrative, culturale, religioase, sportive si caritabile.
Pe ultima pagina, li se cerea celor trimisi in teritoriu sa gaseasca persoanele influente care au parasit PSD in ultimii doi ani, dar si consilierii si primarii care au facut acest pas.
Surse din anturajul lui Mircea Geoana ne-au declarat ca planul aparitiei noului partid a fost discutat inaintea de semnarea Protocolului Uniunii Social Liberale. De altfel, in timpul Consiliului National al PSD din 5 februarie 2011, pe holuri s-a discutat despre proiectul presedintelui Senatului. "Mircea Geoana s-a gandit la un plan de rezerva dupa ce a fost suspendat din PSD, deoarece stia ca Ponta vrea sa-l excluda", ne-au declarat sursele citate. Conform acestora, la intalnirea de la hotel Ramada au participat aproximativ 40 de persoane, majoritatea celor prezenti fiind din Ardeal. Un alt nume vehiculat sa se alature platformei lui Mircea Geoana este cel al europarlamentarului Adrian Severin.

Intalnirea de "sprit", baza pentru "platforma Geoana"

"Am prieteni, nu mai putem iesi la un sprit?", a explicat Mircea Geoana intalnirea de la hotel Ramada. Presedintele Senatului a dat asigurari ca doreste sa ramana in PSD, deoarece aceasta "este casa lui". Decizia finala va apartine insa actualei conduceri a partidului, Victor Ponta si Liviu Dragnea pledand pentru excluderea lui Geoana din PSD. Cei doi, impreuna cu Ion Iliescu, urmeaza sa aiba o discutie decisiva saptamana viitoare cu Mircea Geoana si cu senatorul Ion Toma (propus pentru excludere) pentru a se vedea ce masuri se impun. Secretarul general al PSD le-a promis colegilor din conducere ca va dezvalui de ce si-a dat demisia de la Ministerul de Interne daca Mircea Geoana nu va mai face parte din partid. Surse din PSD au declarat pentru "Puterea" ca presedintele Senatului va fi exclus din partid.
Pentru a vizualiza dovada ca Mircea Geoana isi face partid, puteti face click pe http://www.puterea.ro/download/docs/geoana.pdf