Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Tactica parjolirii terenului in fata adversarului politic sau Cine zice, ala e!” Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Masurile fiscale recent lansate in dezbatere publica de catre Guvernul Ponta pot constitui o parghie a cresterii economice si vor contribui la crearea de noi locuri de munca. Reducerea TVA la toate produsele de la 24 la 20%, reducerea contributiei de asigurari sociale la angajat de la 10,5 la 7,5%, diminuarea nivelului accizelor la principalele produse energetice vor duce la cresterea gradului de ocupare si, foarte important, la cresterea veniturilor populatiei. Este un drum al consolidarii economice a Romaniei, pe care ne-am angajat nu de azi, de ieri, ci vine in continuarea si completarea programului de guvernare al USL - Uniunea Social Liberala, pentru cine nu-si mai aduce aminte cum se traduce acest acronim -, in noile coduri regasindu-se masuri cu cert impact social. As mentiona cresterea veniturilor clasei de mijloc, urmare a scaderii TVA, cresterea limitei de la care nu se percep contributii sociale la pensii, deduceri mai mari pentru intretinatori de familie sau deduceri integrale pentru cheltuielile legate de pregatirea angajatilor. Altfel spus, ne tinem de cuvant: intarim economia si reducem inegalitatile sociale.
Toate bune si frumoase, dar - pentru ca mereu exista un dar - tot nu e bine! Colegii din opozitie s-au pronuntat cu o inversunare demna de o cauza mai buna impotriva acestor masuri fiscale. Probabil, nu este bine ca vrem sa crestem nivelul de trai al romanilor. Nu este bine sa ne dorim ca economia romaneasca in ansamblu sa fie mai atractiva pentru investitorii straini. Nu este bine, stimati colegi din opozitie! Va intreb: nu este bine pentru ca masurile sunt mai liberale decat v-ati fi asteptat, lasandu-va fara obiectul muncii, sau nu este bine pentru simplul motiv ca sunt propuse de Guvernul Ponta?! Poate daca am fi anuntat taieri de venituri, nicidecum o relaxare fiscala, colegii din PDL, in frunte cu domnul Catalin Predoiu, ar fi aplaudat si ne-ar fi sustinut in acest demers. Probabil, daca Guvernul anunta o noua austeritate, atat de draga fostei guvernari PDL, noul si marele PNL, care incearca sa ,,topeasca'' si sa ascunda tocmai acel PDL responsabil de inutila si tragica austeritate a ultimilor ani, ar fi spus: bravo, domnule Ponta, in sfarsit, ti-ai dat si tu seama ca numai prin taieri de venituri se poate guverna aceasta tara!
Este absurd ce se intampla. Daca anuntam, maine, ca cerul este albastru, cu siguranta se va gasi cineva sa ne spuna ca nu este deloc asa. Vedeti cum pixelul albastru mascheaza norii de furtuna? Observati, va rog, tonurile de gri si nu mai mintiti poporul! Se va depune si o motiune, pentru ca absurdul sa imbrace si o haina oficiala...
In general, cred ca tactica parjolirii terenului in fata adversarului politic, pe care domnul Predoiu o reclama cu atata entuziasm, este proprie tocmai partidului de suflet al domniei sale, PDL- ul. Domnul Catalin Predoiu are o vasta experienta in acest domeniu. Pacat ca numai in acesta!