Olt-News.ro informeaza: Senatorul Ion Toma suspendat din partid pentru un an si propus pentru excludere.
Conducerea PSD Slatina a decis joi seara, conform presedintelui organizatiei Marius Oprescu, excluderea din partid a senatorului Ion Toma, hotararea fiind adusa la cunostinta BPJ al PSD Olt in sedinta de vineri si transmisa BPN pentru confirmare. "Comitetul Executiv al PSD Slatina a hotarat in sedinta de aseara suspendarea din partid, pe un an de zile, a senatorului Ion Toma si inaintarea catre conducerea centrala a propunerii de excludere. Biroul Permanent Judetean al PSD Olt a validat in sedinta de astazi decizia Comitetului Executiv Municipal al PSD Slatina. Referatul care a stat la baza deciziei de suspendare si a propunerii de excludere din partid a fost intocmit de mine in urma semnalelor primate de la colegii din organizatie", a declarat presedintele organizatiei PSD Slatina, Marius Oprescu, vicepresedinte al PSD Olt si membru BPJ al PSD Olt. Potrivit acestuia, decizia de suspendare si propunerea de excludere are la baza cauze multiple legate de activitatea senatorului Ion Toma.
"Noi nu am luat nicio decizie de excludere, ci organizatia din care domnul senator face parte. Noi am luat doar act de ea in cadrul sedintei BPJ de astazi. Eu mi-am spus punctul de vedere. Nu sunt de acord, eu am colaborat bine cu domnul Toma, dar, cei de la municipiu, de la Slatina stiu de ce au facut propunerea. Noua ni sa spus ca nu s-a implicat in activitatea organizatiei, ca nu a participat la sedinte", a declarat, pentru NewsiIn, Constantin Rotea, vicepresedinte PSD Olt si membru al BPJ al PSD Olt. Acesta a mai precizat ca decizia organizatiei municipale a fost adusa la cunostinta membrilor BPJ al PSD Olt de catre secretarul organizatiei Constantin Nedelea.
Senatorul Ion Toma a declarat: "Am aflat si eu despre decizia colegilor mei... Nu pot sa spun decat ca decizia este incorecta si nestatutara. Am inteles ca mi s-a imputat ca nu am participat la sedinte. Nu stiu la care sedinte trebuia sa particip... Eu sunt simplu membru de partid in PSD Olt, chiar daca sunt vicepresedinte la nivel national, vicepresedintele PSD."
Ion Toma crede ca s-a luat o astel de decizie pentru a-l impiedica sa intre in sondajul pe care partidul il va face in vederea desemnarii candidatului la sefia CJ Olt, detinuta in acest moment de liderul PSD Olt, Paul Stanescu. "Probabil ca este o reactie la anuntata mea dorinta de a intra in cursa pentru CJ Olt, considerand ca notorietatea si increderea de care ma bucur este mai mare decat a presedintelui Stanescu, iar PSD Olt nu trebuie sa piarda aceasta functie din orgoliu", a declarat vicepresedintele PSD, senatorul Ion Toma. Intrebat daca va pleca din PSD, acesta a mai afirmat ca, deocamdata, nu s-a gandit ce va face pe viitor. ,,E prematur sa ma pronunt cu privire la ce voi face. Am facut 20 de ani politica doar in acest partid si o decizie de a parasi PSD nu-i usor de luat, pe de o parte, iar pe de alta parte dragoste cu de-a sila nu se poate face. Cand voi lua o decizie o voi face publica. Pentru inceput, vreau sa va spun doar ca voi avea o discutie in BPN cu colegii mei si in functie de aceasta voi decide ce voi face", a mai afirmat senatorul.
Senatorul Ion Toma a fost presedintele PSD Olt in perioada 2005-2010, sub conducerea sa organizatia obtinand cele mai mari scoruri electorale. Este vicepresedinte al PSD din 2005, fiind la al doilea mandat. Ion Toma este cunoscut drept un apropiat al fostului presedinte al partidului Mircea Geoana. El este omul care i-a promovat pe actualii lideri, acestia procedand precum in zicala cu tiganul. Sursele noastre sustin ca mai marii PSD Olt intentioneaza sa-l excluda din partid si pe deputatul Florin Iordache. Decizia va fi luata, sustin surse apropiate fantomaticei organizatii conduse de Catalin Rosculete, saptamana viitoare si va fi inaintata conducerii PSD Olt.
In organizatia PSD Olt exista de mai mult timp tensiuni. Acestea au condus in vara anului trecut la plecarea a zeci de membri ai organizatiei de la Slatina. A urmat apoi trecerea la PDL a vicepresedintelui Cristinel Marian Carloganu si excluderea din organizatiile de la Slatina, Caracal, Corabia si Draganesti a jumatate dintre consilierii PSD, pentru ca in urma cu o saptamana primarul orasului Corabia Theodor Barbu si cel al comunei Perieti, Ion Luta, aflat in functie de la revolutie, sa-si anunte sustinerea pentru PDL, in cadrul unor conferinte de presa sustinute impreuna cu deputatul PDL Marin Bobes. Demnitarul democrat-liberal a anuntat atunci ca are discutii cu alti zece primari PSD pentru a i se alatura. Si primarul social-democrat al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, vicepresedinte PSD Olt, a anuntat ca anul viitor va candida din partea alei formatiuni politice decat PSD, cel mai probabil, a spus primarul, "voi reprezenta UNPR."