Prefectul Cristian Roman si subprefectul Daniel Moruzi au lasat de inteles ca au ingropat securea razboiului. Desi amandoi sunt rezervati in declaratii, reprezentantii Institutiei Prefectului sustin ca cei doi au o relatie profesionala normala.
"Ma inteleg excelent cu subprefectul. Are atributii suficiente", a specificat prefectul Cristian Roman. Nici subalternul sau, Daniel Moruzi, nu a mai dat de inteles faptul ca este nemultumit de activitatea pe care o desfasoara in cadrul Institutiei Prefectului.
Divergentele dintre cei doi au inceput in cursul saptamanii trecute, cand subprefectul Daniel Moruzi
l-a atacat pe prefectul Cristian Roman printr-o scrisoare adresata cetatenilor, in care a anuntat ca biroul sau este deschis pentru a le asculta doleantele, plangandu-se in acelasi timp ca nu a primit atributii suficiente, fiind marginalizat din cauza ambitiilor superiorului sau.
La cele aflate, primul reprezentant al guvernului in teritoriu a specificat ca nu doreste sa fie personaj intr-o piesa de teatru regizata de unii si jucata de subprefect.
Subprefectul Daniel Moruzi a sustinut ca in scrisoarea pe care a inaintat-o cetatenilor se referea la faptul ca isi termina activitatea din cadrul Institutiei Prefectului prea repede pentru ca nu ar avea suficiente atributii. Subprefectul se ocupa insa de mai multe domenii si trebuie sa monitorizeze Serviciul de Pasapoarte si cel de Permise si Inmatriculari Auto, cat si avizarea bugetelor si executiilor bugetare din cadrul institutiilor publice. A mai fost delegat in calitate de presedinte la monitorizarea donatiilor pentru sinistrati.
Prin ordin al prefectului a fost numit recent presedinte al comisiei delegate sa descopere terenurile aflate in administrarea Agentiei Domeniilor Statului, insa ocupate abuziv de botosaneni.